• Jaga lugu:

  Royal Bank of Scotland tagasi jalgadel

  Foto: Reuters/Scanpix

  Royal Bank of Scotland teatas oodatust suuremast kasumist tänu vähenenud halbadele laenudele, kulude kärpimisele ning stabiilsele käibele, kirjutab Bloomberg.

  Kohandatud tegevuskasumi ja käive suurenemine teises kvartalis oli tingitud panga kulutuste kärpimisest. Pressiteates ütles pank, et käivad läbirääkimised seadusandjatega, et muuta Amsterdam oma uueks tugipunktiks Euroopa Liidus.
  Bloombergi sõnul on panga tegevjuhi Ross McEwani pingutused hakanud vilja kandma, kuid ettevõttel on siiski lahendamata hüpoteekvõlakirjade vaidlus Ameerika Ühendriikide justiitsministeeriumiga. Veninud vaidluse tõttu on pank pärast finantskriisi peatanud dividendi väljamaksmise.
  Sellest hoolimata on pank teinud McEwani eestvedamisel vaidluste lahendamisel ka edusamme. Eelmine kuu nõustus pank maksma 5,5 miljardit dollarit föderaalsele eluasemete finantseerimisasutusele seoses vigaste hüpoteekvõlakirjade müügiga aastatel 2005–2007.
  Panga puhaskasum teises kvartalis oli 680 miljonit naela. Eelmine aasta samal perioodil oli pank 1,1 miljardi naelaga kahjumis. Kohandatud tegevuskasum oli 1,69 miljardit naela, mis on 650 miljonit naela suurem Bloombergi küsitletud analüütikute oodatust. Käive kasvas 32% ehk 3,6 miljardile naelale.
  Royal Bank of Scotlandi aktsia on tänavu kasvanud 14%, ületades kasvuga oma konkurente Barclaysi ja Lloyds Banking Groupi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.