Artur Erik Lindmaa • 7. august 2017 kell 6:49

Berkshire'i puhaskasum vähenes

Warren Buffett  Foto: EPA

Berkshire Hathaway, mille tegevjuht on legendaarne investor Warren Buffett, teatas reedel 15protsendilisest puhaskasumi vähenemist teises kvartalis. Langus oli tingitud vähenenud investeerimistuludest ning kahjumist kindlustuslepinguteäris, kirjutab Reuters.

Investeerimistulu oli teises kvartalis 143 miljonit dollarit. Berkshire teise kvartali puhaskasumiks oli 4,26 miljardit dollarit ehk 2592 dollarit A-klassi aktsiate kohta. Eelmise aasta teises kvartalis olid arvud vastavalt 5 miljardit ning 3042 dollarit. Tegevuskasum langes 4,12 miljardi dollarini ehk võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga langes 490 miljonit dollarit.

Ettevõtte kindlustuslepinguäri Berkshire Hathaway Reinsurance Groupi puhaskasum oli 22 miljoni dollariga kahjumis. Eelmisel aastal oli kindlustusäri 337 miljoni dollariga kasumis.

Arvestusväärtus, mis on tegevjuhi Warren Buffetti eelistatud mõõteriist omakapitali mõõtmiseks, tõusis 182 816 dollarini A-aktsia kohta ehk poolaastaga 6,2%. Eelmine aasta oli arvestusväärtuse kasvuks 2,9%.

Enne majandustulemuste avaldamist tõusis Berkshire A-aktsia rekordilisele 270 000 dollari tasemele. Aasta algusest on aktsia tõusnud 11%.

Nebraska konglomeraadile kuulub palju ettevõtteid: nii kindlustus-, raudtee-, kommunaalteenuste- kui ka jaemüügiärisid. Ettevõtte omanduses on veel tuntud nimed nagu Dairy Queen, Duracell, Fruit of the Loom ja Geico and See’s Candices.

Berkshire suurimad osalused on pangas Wells Fargo & Co ja tehnoloogiaettevõttes Apple. Juunis teatas ettevõte, et soovib osta 700 miljonit Bank of America aktsiat.

Hetkel kuum