Äripäev • 11. august 2017 kell 7:03

Korea kriis tabas tehnomiljardäre

Jeff Bezos  Foto: EPA

USA ja Põhja-Korea konflikt, millest kardetakse sõjaks paisumist, tabas ka tehnoloogiasektori aktsiaid. Seetõttu kaotas Jeff Bezos koha maailma rikkaimate edetabelis, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Maailma 500 rikkaimat inimest kaotasid neljapäevase aktsiate kukkumise tagajärjel kokku 42,7 miljardit dollarit. Üks suurim kaotaja oli Amazoni rajaja Jeff Bezos: kui alles loetud päevad tagasi tõusis ta korra maailma rikkaimaks inimeseks, siis nüüd kaotas ta päevaga ligi 2 miljardit dollarit ning pidi loovutama edetabeli teise koha Hispaania Zara rõivabrändi rajajale Amancio Ortegale.

Teised suuremad päevased kaotajad olid NetEase'i asutaja William Ding, kes kaotas napilt 1,7 miljardit, Mark Zuckerberg, kes kaotas ligi 1,6 miljardit, Hiina Evergrande'i rajaja Hui Ka Yan, kes kaotas veidi üle miljardi ning Alibaba rajaja Jack Ma, kel sulas päevaga portfellist veidi vähem kui miljard dollarit.

Hetkel kuum