Liina Laks • 15. august 2017 kell 6:15

Börs: Aasia turud tõusevad edasi

Jaapani börs  Foto: Reuers/Scanpix

Pingelõdvendus USA ja Põhja-Korea vahel turgutas ka täna Aasia turge.

Jaapani börs rallis 1,3 protsenti, 19798 punktile, ning seda toetas omakorda ligi 0,8 protsenti dollari suhtes odavnenud jeen. Indeksi enim tõusnud aktsiate seas olid Fujifilm Holding (+7,4%), keemiatootja Showa Denko (+5,3), samal ajal näitas nõrkust Mitsui Mining.

Toorainehindade – sealhulgas ka nafta hinna öine, ligi kahe ja poole protsendine odavnemine sai hommikuks küll piiri ette: WTI toornafta maksis 47,6 ning Brenti barrel 50,78 dollarit, kuid võttis hoo maha Austraalia börsilt, mis tõusis 0,47 protsenti. Homme tuleb USAst värske energiaagentuuri raport ning sealt on nafta hinnale uusi signaale oodata. Kuld odavnes 0,8 ja hõbe 1,6 protsenti. Vase hind tõusis napilt 0,2 protsenti 2,91 dollarile, kui sõjahirm vaibus ja investorid hakkasid „kindlatest“ varadest välja tulema.

Kospi oli 0,6 protsendiga plussis: seal rallis teiste seas enim kiibitootja SK Hynic enam kui 6 protsendiga. Hongkongi Hang Sengi indeks tõusis 0,24 ning Shanghai komposiitindeks 0,3 protsenti. India Sensex oli 0,75 protsentiga 31449 punkti peal plussis. India suurimad tõusjad olid Sun Pharma (+4,7%) ja Tata Steel (+4,2%).

Hetkel kuum