Mait Kraun • 6. september 2017 kell 9:30

Ekspert: bitcoin jõuab kümnendiga 250 000 dollarini

Seebimull  Foto: EPA

Bitcoini kontode haldaja Breadwalleti kaasasutaja Aaron Lasher ütles, et bitcoini turuväärtus peaks järgmise kümne aasta jooksul tõusma 5 triljoni dollarini, vahendab MarketWatch.

See tähendaks, et ühe bitcoini hind jõuab 250 000 dollarini. Praegu kaupleb bitcoin 4520 dollari juures.

Tõsi, Lasher hoiatas, et enne veerand miljonini jõudmist tuleb investoritel läbi käia tulest ja veest. „Ma olen juba pikaajaliselt bitcoine hoidnud,“ ütles Lasher MarketWatchile. „Ma naudin praegust tõusu, vaatamata sellele, et tõenäoliselt järgneb praegusele pulliturule päris karm karuturg.“

Juba praegu on bitcoini turuväärtus ületanud näiteks Starbucksi väärtuse. Eelmise nädala neljapäeval jõudis krüptovaluuta järjekordse rekordini, mis tõstis selle turuväärtuse lausa 78 miljardi dollarini. Lasheri optimistliku stsenaariumi teostumiseni on veel pikk tee minna.

„Kas krüptovaluutad on mullis? Absoluutselt,“ ütles Lasher. „Kas see on suur asi? Mitte tingimata.“

Ta seletas, et see ei ole esimene kord, mil bitcoin on sattunud järsku tõusutsüklisse. Taoline olukord ei saa aga kaua kesta. „Pikaajaline trend on üles, seega on varasemad mullistumised tahavaatepeeglist vaadates küllaltki tähtsusetud,“ nentis ta. „Kui kaugele see mull läheb? Kas ma müün mulli ajal osa oma bitcoinidest maha? Ei.“

Lasher ütles, et investorid peaksid teemale lähenema siiski ettevaatlikult. „Ma ei soovitaks investoritel krüptovaluutadesse investeerida, kui teemat pole põhjalikult uuritud,“ ütles ta. „See ei ole kiiresti rikkaks saamise skeem ja inimesed, kes pimesi sinna raha sisse viskavad, võtavad tõenäoliselt liiga suuri riske, ostavad liiga kallilt või müüvad liiga vara.“

Hetkel kuum