Pille Ivask • 25. september 2017 kell 17:13

Kas nüüd osta Apple’i aktsiaid?

Huvi iPhone 8 vastu on oodatust leigem olnud  Foto: epa

Apple’i aktsia on viimasel nädalal märkimisväärselt langenud ning analüütikud leiavad, et tegelikult tasub just nüüd õunafirma aktsiaid soetada.

Kriitikute vastuvõtt uuele iPhone 8-le on olnud pigem leige ning ka kliendid ei jookse uuele telefonile tormi – kuuldavasti olevat järjekorrad prognoositust lühemad.

Samas märgivad mitmed Wall Streeti analüütikud, et just nüüd on aeg Apple’i aktsiaid osta.

Piper Jaffray analüütik Michael Olson märkis reedel saadetud raportis, et kuigi praegu on kukkumine olnud valus, võib see tulevikus end ära tasuda. Ta selgitas, et iPhone 8 ajal võivad inimesed otsustada hoopis iPhone X kasuks. Viimane maksab umbes 250 dollarit enam kui iPhone 8. See aga on Apple’ile käivet arvestades kasulik. Sarnase arutluskäiguga on välja tulnud ka Nomura Instineti analüütik Jeffrey Kvaal.

Cowen & Co analüütik David Seaburg märkis, et iPhone X-i müügitulemused kajastuvad neljanda kvartali tulemustes ning tema prognooside kohaselt peaksid tulemused olema head. Seaburgi sõnul võib Apple’i aktsia mõne kuu pärast kerkida 180 dollarini ning seega oleks praegu igati kasulik teha ostutehing.

Praegu maksab Apple’i aktsia 150,67 dollarit. Aktsia hind kukkus eelmisel nädalal 5% võrra.

Hetkel kuum