Jürgen Klemm • 27. september 2017 kell 12:15

Scaniale 880 miljonit trahvi

Scania kartellikokkuleppes end süüdi ei tunnistanud.  Foto: EPA

Euroopa Komisjon teatas, et Scaniale määratakse veokitootjate kartellis osalemise eest 880 miljoni eurone trahv. Reutersi teatel süüdistatakse Scaniat ja veel viit veokitootjat hindade ja heitmenäitude kokkumängus.

Lisaksks Volkswageni alla kuuluvale Scaniale ja Manile, puutuvad asjasse ka Daimler, Iveco, Volvo ja DAF. Väidetavalt kestis kartellikoostöö 14 aastat. 

Man suutis vilepuhujana trahvist pääseda ning ülejäänud osalistel peale Scania kärbiti trahvi tänu süü tunnistamisele kümnendiku võrra. Kõige suurema trahvi sai Daimler, kes peab selle eest tasuma 1,01 miljardit eurot.

Kartellikokkuleppes süüdistatud tootjate käes on 90% Euroopa veokimüügiturust.

Hetkel kuum