Märt Belkin • 3. oktoober 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Nordecon jäi börsiga peetud vaidluses kaotajaks

Nordecon
Nordecon  Foto: Andras Kralla

Nordecon kaotas Tallinna börsile vaidluse selle üle, kas ehitusfirmal tulnuks seoses suure tee-ehitushankega maanteeameti vastu esitatud hagist avalikkusele teada anda või mitte.

Tallinna börsi vahekohtule esitatud hagis nõudis Nordecon börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni laitva otsuse tühistamist. Täna otsustas vahekohus Nordeconi kaebuse rahuldamata jätta.

Nimelt leidis järelevalvekomisjon aprilli lõpus tehtud otsuses, et Nordecon jättis 2016. aasta septembris nõuetekohaselt börsile teatamata hagist, mille ehitusfirma maanteeameti vastu esitas. See puudutas Aruvalla-Kose teelõigu ehitust, kus maanteeamet otsustas 2012. aastal keelata teatud mõõtemetoodika kasutamine. Kuna ehitusfirmal tuli tööd ümber teha, esitati ameti vastu 4,2 miljoni euro suurune kahjunõue.

Börsiteadet ehitusfirma esitatud hagi kohta ei teinud. Börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjonn leidis, et seda oleks siiski teha tulnud, kuna tegu on teabega, mis võinuks aktsia hinda mõjutada. Nordeconile määrati mõnituhat eurot trahvi ning kohustati firmat kohtuasja kohta siiski börsiteadet edastama.

Nordecon pöördus kevadise otsuse asjus kohe edasi börsi vahekohtu poole, mis otsustas nüüd ehitusfirma kaebuse rahuldamata jätta. Põhimõtteliselt oli vahekohus Nordeconiga nõus, et börsireglement ei nõua kõikide emitendiga seotud kohtuasjade ja lahendite kohta börsiteadete teghemist ning juhatus ja nõukogu on piisavalt pädevad, et teadete koostamise üle otsustada.

Selles asjas leidis vahekohus siiski, et kohtuasi oleks võinud hakata mõjutama Nordeconi väärtpaberi hinda ning seetõttu oleks ehitusfirmal tulnud kohe börsiteade teha.

Nordeconi investorsuhete juht Andri Hõbemägi ütles, et otsus ehitusfirma kaebus rahuldamata jätta ei tähenda ettevõttele mignit trahvi või muud karistust. "Leppetrahv 3200 eurot määrati juba börsi noteerimis- ja järelevalve komisjoni poolt nende aprillikuise otsusega," rääkis ta ja lisas, et see on juba jupp aega tagasi ka makstud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt