• Jaga lugu:

  Börs: pisitõus uute kõrgusteni

  Foto: EPA

  Kolmapäeval jätkusid USA börsidel optimistlikud meeleolud, mida toetas mitmete tööstussektorite oodatust kiirem kasv.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine nihkus 0,09% võrra kõrgemale, 22 661,64 punktini. S&P 500 lisas eilsele rekordile kinnisvara- ja kommunaalteenuste sektori abil 0,12%, jõudes 2537,74 punktini. Nasdaq Composite kasvas 0,04%, 6534,63 punktini.
  Kolmapäeval köitis kauplejate tähelepanu uurimisinstituudi ISM aruanne, mille kohaselt oli USA tööstussektorite (v.a. tootmisettevõtete) septembrikuine kasv eeldatust veelgi suurem. Paljude vaatlejate hinnangul on see taaskord märk Ühendriikide majanduse tugevnemisest.
  Vapustava hüppe tegi täna ravimifirma Mylan NV (+16,2%), kui levis uudis, et ettevõtte multiskleroosiravim on saanud järelevalveameti heakskiidu. Toode on geneeriline versioon Mylani konkurendi Teva Pharmaceutical Industries Ltd (-14,56%) Copaxone'i-nimelisest ravimist.
  Päevaga võis teiste seas rahule jääda ka elektriautode tootja Tesla Inc (+1,97%), mis sai ostusoovituse investeerimisfirmalt Nomura. Sealsed analüütikud seadsid aktsia hinnasihi aga vapustavalt kõrgele - 500 dollari peale. Nomura hinnangul suudab Tesla tootmismahtudega seotud raskustest läbi murda, sest eeltellimuste nimekiri on pikk ning ettevõttel on "lojaalne ja majanduslikult ebaratsionaalne kliendibaas".
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.