Lauri Teder • 4. oktoober 2017 kell 20:45

Börs: pisitõus uute kõrgusteni

Foto: EPA

Kolmapäeval jätkusid USA börsidel optimistlikud meeleolud, mida toetas mitmete tööstussektorite oodatust kiirem kasv.

Dow Jonesi tööstuskeskmine nihkus 0,09% võrra kõrgemale, 22 661,64 punktini. S&P 500 lisas eilsele rekordile kinnisvara- ja kommunaalteenuste sektori abil 0,12%, jõudes 2537,74 punktini. Nasdaq Composite kasvas 0,04%, 6534,63 punktini.

Kolmapäeval köitis kauplejate tähelepanu uurimisinstituudi ISM aruanne, mille kohaselt oli USA tööstussektorite (v.a. tootmisettevõtete) septembrikuine kasv eeldatust veelgi suurem. Paljude vaatlejate hinnangul on see taaskord märk Ühendriikide majanduse tugevnemisest.

Vapustava hüppe tegi täna ravimifirma Mylan NV (+16,2%), kui levis uudis, et ettevõtte multiskleroosiravim on saanud järelevalveameti heakskiidu. Toode on geneeriline versioon Mylani konkurendi Teva Pharmaceutical Industries Ltd (-14,56%) Copaxone'i-nimelisest ravimist.

Päevaga võis teiste seas rahule jääda ka elektriautode tootja Tesla Inc (+1,97%), mis sai ostusoovituse investeerimisfirmalt Nomura. Sealsed analüütikud seadsid aktsia hinnasihi aga vapustavalt kõrgele - 500 dollari peale. Nomura hinnangul suudab Tesla tootmismahtudega seotud raskustest läbi murda, sest eeltellimuste nimekiri on pikk ning ettevõttel on "lojaalne ja majanduslikult ebaratsionaalne kliendibaas".

Hetkel kuum