• Jaga lugu:

  Börs: kauplemine maksureformi ootuses

  Foto: EPA

  Neljapäeval liikusid USA kongressi esindajatekoja vabariiklased lähemale uue maksuplaani vastuvõtmisele ning andsid börsidele seega põhjust taaskord rekordeid purustada.

  Dow Jonesi indeks kasvas 0,5%, 22 775,39 punktini. Nasdaq Composite hüppas 0,78% võrra ülespoole, 6585,36 punktile. S&P 500 tõusis 0,56%, peatudes 2552,07 punktil. Muuhulgas oli see S&P 500 indeksile juba kuues järjestikune rekordipäev. Niivõrd pikka võiduseeriat pole näitaja teinud alates aastast 1997.
  Lisaks lähenevale maksureformile köitis Wall Streeti tähelepanu Ühendriikide majandusstatistika. USA kaubandusdefitsiit langes augustis 11 kuu madalaimale tasemele: import vähenes 0,1%, 237,7 miljardi dollarini, ning eksport suurenes 0,4%, 195,3 miljardi dollarini. Tööstuskaupade tellimused kasvasid 1,2% ja saadetavate kaupade maht tõusis juba kaheksandat kuud järjest, sedapuhku 0,5%.
  Kolme indeksi aktsiatest oli edukaim virtuaalne videolaenutus Netflix Inc (+5,39%), mis andis täna teada oma teenuste hinnatõusust. Netflixi HD-paketi kuutasu on senise 10 dollari asemel nüüd 11 dollarit ning 4K-paketi kuutasu endise 12 dollari asemel 14 dollarit.
  Suurim kaotaja, finantsettevõte Navient Corp (-14,25%) hakkas vajuma pärast seda, kui Pennsylvania osariigi peaprokurör esitas õppelaene pakkuva firma vastu hagi, süüdistades Navienti röövellikult kõrge protsendiga laenude väljastamises madala õppetasemega ülikoolides tudeerivatele üliõpilastele.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Saaremaa tehasega Incap läks Helsingi börsil lendu
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.