Lauri Teder • 5. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: kauplemine maksureformi ootuses

Foto: EPA

Neljapäeval liikusid USA kongressi esindajatekoja vabariiklased lähemale uue maksuplaani vastuvõtmisele ning andsid börsidele seega põhjust taaskord rekordeid purustada.

Dow Jonesi indeks kasvas 0,5%, 22 775,39 punktini. Nasdaq Composite hüppas 0,78% võrra ülespoole, 6585,36 punktile. S&P 500 tõusis 0,56%, peatudes 2552,07 punktil. Muuhulgas oli see S&P 500 indeksile juba kuues järjestikune rekordipäev. Niivõrd pikka võiduseeriat pole näitaja teinud alates aastast 1997.

Lisaks lähenevale maksureformile köitis Wall Streeti tähelepanu Ühendriikide majandusstatistika. USA kaubandusdefitsiit langes augustis 11 kuu madalaimale tasemele: import vähenes 0,1%, 237,7 miljardi dollarini, ning eksport suurenes 0,4%, 195,3 miljardi dollarini. Tööstuskaupade tellimused kasvasid 1,2% ja saadetavate kaupade maht tõusis juba kaheksandat kuud järjest, sedapuhku 0,5%.

Kolme indeksi aktsiatest oli edukaim virtuaalne videolaenutus Netflix Inc (+5,39%), mis andis täna teada oma teenuste hinnatõusust. Netflixi HD-paketi kuutasu on senise 10 dollari asemel nüüd 11 dollarit ning 4K-paketi kuutasu endise 12 dollari asemel 14 dollarit.

Suurim kaotaja, finantsettevõte Navient Corp (-14,25%) hakkas vajuma pärast seda, kui Pennsylvania osariigi peaprokurör esitas õppelaene pakkuva firma vastu hagi, süüdistades Navienti röövellikult kõrge protsendiga laenude väljastamises madala õppetasemega ülikoolides tudeerivatele üliõpilastele.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt