Pille Ivask • 19. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Goldman: bitcoin pole kuld

Bitcoin
Bitcoin  Foto: Bloomberg

Goldman Sachsi analüütikud kirjutavad investoritele saadetud memos, et väärismetallid võiksid olla endiselt osa portfellist ning bitcoinile liialt panustada ei tasu, vahendab CNBC.

Memos märgitakse, et väärismetallide hoidmine oma portfellis on tõesti kasulik ning tegu pole üksnes ajaloolise müüdi või jäänukiga. “Tegu on endiselt parima pikaajalise investeeringuga,” kirjutavad analüütikud.

Krüptorahade aktivistid on võrrelnud bitcoini kullaga, kuna sarnaselt kullaga tõuseb ka krüptoraha hind geopoliitiliste pingete ajal. Goldman võrdusmärki bitcoini ja kulla vahele ei tõmba. 

Kuigi bitcoinigi hind võib tõepoolest tõusta, kui maailmapoliitikas suured pinged, ei tohi panga hinnangul unustada, et krüptorahasid saab häkkida ning paljudes riikides pole need endiselt reguleeritud. Samuti võivad muutused toimuda krüptoraha enda nii-öelda sees. Sel suvel jagunes bitcoin kaheks: bitcoiniks ja bitcoin cashiks.

Lisaks eelnevale toob Goldman välja, et kullale otseselt konkurente pole, samas bitcoini kõrval on tugevalt esile kerkinud näiteks Ethereum, Monero või Dash. Teadaolevalt eksisteerib enam kui 1000 erinevat krüptoraha.

Samuti on kulla hinna kõikumine oluliselt tagasihoidlikum kui bitcoinil, mis tähendab, et investorid ei pea oma vara väärtuse pärast igapäevaselt ülemäära närveldama. Memos märgitakse, et tänavu on bitcoini hind olnud seitse korda volatiilsem kui kulla oma.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt