• Jaga lugu:

  Börs: pidurdamatu tõus

  Foto: EPA

  Reedel leidsid Ühendriikide börsid taas põhjust pika tõusutee jätkamiseks, toetudes firmade kasumite stabiilsele kasvule ning lõppenud töönädala arengutele maksukavas ja föderaalreservi juhi valimises.

  Dow Jonesi indeks kerkis reedel 0,1%, 23 539,19 punktini. S&P 500 lisas väärtusele 0,31%, peatudes 2587,84 punkti tasemel. Nasdaq Composite kerkis 0,74%, 67654,44 punktile. Sellega lõid S&P 500 ja Dow lukku oma kaheksanda tõusunädala, Nasdaq'i indeksi jaoks oli sellenädalane tõus kuues.
  Kvartalitulemuste hooaeg hakkab taas lõpule jõudma - nelisada S&P 500 ettevõtet viiesajast on oma aruannet juba esitlenud. Thomson Reutersi andmebaasi I/B/E/S arvutuste järgi kasvasid börsifirmade tulud möödunud kvartalis 8%.
  Kauplejate ja uudistevoogude tähelepanu püsis nädala lõpus kahtlemata Apple'il (+2,6%), mille turuväärtus on firma uue nutitelefoni, iPhone X poodidesse jõudmise järel juba ligikaudu 900 miljardit dollarit.
  Samal ajal vaimustas turge ka paar uut potentsiaalset ühinemist. Levisid näiteks teated, et USA kiibitootja Broadcom (+5,4%) kaalub oma konkurendi Qualcommi (+12,7%) ostmist. Taoline areng annab lootust just Qualcommile, mis on juba mitme kuu vältel olnud oma patentide nimel kibedas kohtuvaidluses Apple'iga. Ühinemist kavandavad Reutersi andmetel ka ravikindlustuse pakkuja Aetna (+2,7%) ja USA apteegikett CVS Health (0,2%).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.