Lauri Teder • 3. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: pidurdamatu tõus

Foto: EPA

Reedel leidsid Ühendriikide börsid taas põhjust pika tõusutee jätkamiseks, toetudes firmade kasumite stabiilsele kasvule ning lõppenud töönädala arengutele maksukavas ja föderaalreservi juhi valimises.

Dow Jonesi indeks kerkis reedel 0,1%, 23 539,19 punktini. S&P 500 lisas väärtusele 0,31%, peatudes 2587,84 punkti tasemel. Nasdaq Composite kerkis 0,74%, 67654,44 punktile. Sellega lõid S&P 500 ja Dow lukku oma kaheksanda tõusunädala, Nasdaq'i indeksi jaoks oli sellenädalane tõus kuues.

Kvartalitulemuste hooaeg hakkab taas lõpule jõudma - nelisada S&P 500 ettevõtet viiesajast on oma aruannet juba esitlenud. Thomson Reutersi andmebaasi I/B/E/S arvutuste järgi kasvasid börsifirmade tulud möödunud kvartalis 8%.

Kauplejate ja uudistevoogude tähelepanu püsis nädala lõpus kahtlemata Apple'il (+2,6%), mille turuväärtus on firma uue nutitelefoni, iPhone X poodidesse jõudmise järel juba ligikaudu 900 miljardit dollarit.

Samal ajal vaimustas turge ka paar uut potentsiaalset ühinemist. Levisid näiteks teated, et USA kiibitootja Broadcom (+5,4%) kaalub oma konkurendi Qualcommi (+12,7%) ostmist. Taoline areng annab lootust just Qualcommile, mis on juba mitme kuu vältel olnud oma patentide nimel kibedas kohtuvaidluses Apple'iga. Ühinemist kavandavad Reutersi andmetel ka ravikindlustuse pakkuja Aetna (+2,7%) ja USA apteegikett CVS Health (0,2%).

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt