Mait Kraun • 10. november 2017 kell 20:29

Börs: volatiilsus on turgudel tagasi

New Yorgi börs  Foto: Getty Images

Volatiilsus naases sellel nädalal turgudele ja Standard & Poor’s 500 indeks odavnes tublisti, kirjutab Bloomberg.

S&P 500 indeks langes nädala lõikes esmakordselt alates septembri algusest. Kõige enam odavnesid tervishoiuaktsiad, sest investorid kardavad, et Amazon võib neile konkurentsi hakata pakkuma. Energiaaktsiad olid täna languses ja WTI toornafta langes alla 57 dollari barrelist, sest Pärsia lahel on geopoliitilised pinged teravnenud.

Tõsi, nädala lõikes nafta siiski kallines ja tooraine jõudis eile ka viimase kahe aasta kõrgeima tasemeni.

„Turuosalised ootavad, et OPEC pikendab tootmislepet. Lisaks sellele oodatakse, et naftavarud jätkavad langust,“ kirjutasid Commerzbanki tooraineturu analüütikud reedel. „Kõrgemad hinnatasemed peaks ärgitama aga Ühendriikide firmasid rohkem tootma. Nafta on juba praegu liiga kallis,“ arvavad nad.

Globaalsed aktsiaturud jõudsid nädala alguses uute rekorditeni, aga neljapäeval hakkasid turud langema, sest Ühendriikide Senat teatas, et ettevõtte tulumaksu alandatakse alles 2019. aastal. Kardetakse, et terve maksureform võib toppama jääda.

Michigani ülikooli ökonomistid aga teatasid, et Ühendriikide tarbijate kindlustunne langes novembris viimase aasta kiireimas tempos.

Täna teatas oma kvartalitulemused ka kiibitootja Nvidia. Tulemused olid oodatust paremad ja ettevõtte aktsia jõudis uue rekordini.

S&P 500 indeks langes 0,1 protsenti, 2582 punktini. Nädala lõikes odavnes indeks kokku 0,2 protsenti. Euroope aktsiaturge kajastav Stoxx Europe 600 indeks kukkus 0,4 protsenti ning jõudis rohkem kui kahe nädala madalaima tasemeni.

WTI toornafta odavnes 0,54 protsenti ja Brent kaotas 0,47 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 56,86 ja 63,63 dollarit. Kulla hind langes 0,9 protsenti, 1276 dollarini untsist.

Hetkel kuum