• Jaga lugu:

  Börs: volatiilsus on turgudel tagasi

  New Yorgi börsFoto: Getty Images

  Volatiilsus naases sellel nädalal turgudele ja Standard & Poor’s 500 indeks odavnes tublisti, kirjutab Bloomberg.

  S&P 500 indeks langes nädala lõikes esmakordselt alates septembri algusest. Kõige enam odavnesid tervishoiuaktsiad, sest investorid kardavad, et Amazon võib neile konkurentsi hakata pakkuma. Energiaaktsiad olid täna languses ja WTI toornafta langes alla 57 dollari barrelist, sest Pärsia lahel on geopoliitilised pinged teravnenud.
  Tõsi, nädala lõikes nafta siiski kallines ja tooraine jõudis eile ka viimase kahe aasta kõrgeima tasemeni.
  „Turuosalised ootavad, et OPEC pikendab tootmislepet. Lisaks sellele oodatakse, et naftavarud jätkavad langust,“ kirjutasid Commerzbanki tooraineturu analüütikud reedel. „Kõrgemad hinnatasemed peaks ärgitama aga Ühendriikide firmasid rohkem tootma. Nafta on juba praegu liiga kallis,“ arvavad nad.
  Globaalsed aktsiaturud jõudsid nädala alguses uute rekorditeni, aga neljapäeval hakkasid turud langema, sest Ühendriikide Senat teatas, et ettevõtte tulumaksu alandatakse alles 2019. aastal. Kardetakse, et terve maksureform võib toppama jääda.
  Michigani ülikooli ökonomistid aga teatasid, et Ühendriikide tarbijate kindlustunne langes novembris viimase aasta kiireimas tempos.
  Täna teatas oma kvartalitulemused ka kiibitootja Nvidia. Tulemused olid oodatust paremad ja ettevõtte aktsia jõudis uue rekordini.
  S&P 500 indeks langes 0,1 protsenti, 2582 punktini. Nädala lõikes odavnes indeks kokku 0,2 protsenti. Euroope aktsiaturge kajastav Stoxx Europe 600 indeks kukkus 0,4 protsenti ning jõudis rohkem kui kahe nädala madalaima tasemeni.
  WTI toornafta odavnes 0,54 protsenti ja Brent kaotas 0,47 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 56,86 ja 63,63 dollarit. Kulla hind langes 0,9 protsenti, 1276 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.