Pille Ivask • 13. november 2017 kell 17:05

Apple annab välja ülisuure iPhone X-i

iPhone X  Foto: Bloomberg

KGI Securitiesi analüütik Ming-Chi Kuo väidab, et Apple annab järgmisel aastal välja kaks uut iPhone’i ning ka ülisuure ekraaniga iPhone X-i.

Kuo andmeil annab Apple välja 6,5-tollise ekraaniga iPhone X-i, mis oleks suurim iPhone, mis seni välja antud, kirjutab CNBC. Praegu poelettidel olev iPhone X on 5,8-tollise ekraaniga, iPhone 8 Plus 5,5-tollise ekraaniga ning iPhone 8 4,7-tollise ekraaniga.

Järgmisel aastal välja tulevatel iPhone’idel on sarnaselt iPhone X-ile OLED-ekraan. Viimane on näiteks praegu üks peamisi põhjuseid, miks iPhone X on oluliselt krõbedama hinnaga kui iPhone 8 ja 8 Plus.

Neile, kellele OLED-ekraaniga iPhone tundub liiga kallis, saavad aga soetada iPhone’i, millel on traditsioonilisem LED-ekraan.

Kuo märkis, et Apple on otsustanud välja anda ülisuure ekraaniga iPhone’i just seetõttu, et turul on selle järele suur nõudlus. Lisaks märkis ta, et Apple hakkab üha jõulisemalt kasutama näotuvastussüsteemi ning kaotab kodunupu järgmistel õunatelefonidel täielikult.

Apple pole kuulduste kohta kommentaare esialgu andnud. 

Hetkel kuum