Mait Kraun • 20. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: Euroopa ja USA aktsiad tõusid

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Ühendriikide ja Euroopa aktsiaturud olid täna tõusuteel ning kulla hind langes järsult.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis täna 0,1 protsenti, 2582 punktini. Kõige enam kallinesid telekomid ja finantssektori aktsiad.

Dow Jonesi indeks lisas 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 23 430 punktil. Nasdaq Composite tõusis 0,1 protsenti, 6790 punktini. Euroopa aktsiaturge kajastav Stoxx 600 indeks tõusis 0,7 protsenti, ka Saksamaa aktsiad kallinesid, vaatamata sellele, et riigis on poliitiline ebakindlus.

Saksamaa valitsuse moodustamise kõnelused kukkusid pühapäeval läbi ning kantsler Angela Merkel eelistab uute valimiste korraldamist. Euro on täna dollari suhtes langenud 0,4 protsenti.

„Wall Streetil on praegu trend, kus USA aktsiate asemel ostetakse Euroopa aktsiaid. Seda aga eeldusel, et Euroopa on poliitiliselt stabiilne. Kui Merkel oma koalitsiooni moodustatud ei saa, siis vaadatakse mujale,“ ütles investeerimisfirma TCW portfellihaldur Diane Jaffee.

Toornafta futuurid odavnesid ja Brent ning WTI maksid päeva lõpuks vastavalt 56,35 ja 62,22 dollarit. Kulla hind langes aga 1,5 protsenti, 1277 dollarini untsist. Bitcoin jõudis täna uue rekordini ja ületas 8000 dollari piiri.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt