Pille Ivask • 30. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Naftalepe pikenes uue aasta lõpuni

Foto: EPA

OPEC teatas täna, et naftaleppes osalejad on üksmeelselt kokku leppinud tootmiskärbete pikendamises 2018. aasta lõpuni.

Viinis antud pressikonverentsil ütles Saudi Araabia naftaminister Khalid al-Falih, et otsus oli üksmeelne, vahendab MarketWatch. Ta lisas siiski, et naftaleppes mitte osalevate riikide tootmismahtude ja nende muutmise suhtes on olukord veel üksjagu segane.

OPECi liikmed ja organisatsiooni mitte kuuluvad riigid leppisid 2016. aasta oktoobris kokku, et vähendavad tootmist 1,8 miljoni barreli võrra päevas. Lepe hakkas kehtima alates tänavu jaanuarist ning pidi lõppema 2018. aasta märtsis. Uuendatud leppe kohaselt kehtivad kärped 2018. aasta lõpuni.

Nafta hind pärast uudist eriti ei muutunud. Brenti toornafta kukkus 16 sendi ehk 0,3% võrra, 62,36 dollarini barrelist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt