Lauri Teder • 20. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: indeksid jäid tuimaks

Foto: EPA

Kolmapäeval jõudis USA maksureformi eelnõu viimaks president Trumpi lauale, ent aktsiaturgudele see pärast mitme kuu pikkust rekordilist tõusu enam mõju ei avaldanud.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,11%, 24 726 punktile. S&P 500 kahanes 0,08% võrra, liikudes päeva lõpuks 2679 punktile. Nasdaq Composite nihkus kõigest 0,04% allapoole, 6960 punktini. CBOE volatiilsusindeks (VIX) vajus 3,09% madalamale, rahulikule 9,72 punkti tasemele.

Positiivseid uudiseid tõi aga taaskord Ühendriikide majandusstatistika: eramute müük kasvas novembris 5,6%, kuigi analüütikud olid prognoosid hoopis 0,7% langust.

WTI toornafta hind kerkis kolmapäeval 0,7%, 57,95 dollarini barreli kohta, kui selgus, et USA naftavarud on vähenenud oodatud 3,8 miljoni barreli asemel 6,5 miljoni barreli võrra. Musta kulla kallinemine andis tubli tõuke mitmele kohalikule naftatootjale: Chesapeake Energy (+4,71%), Concho Resources (+4,63%) ja Pioneer Natural Resources (+4,37%).

Päeva nõrgim oli tarbekaupade sektor, millele avaldas survet tubakatootja Philip Morris Internationali 2,5-protsendine langus. Reutersi andmetel on mitme riigi terviseametil tekkinud kahtlused kontserni uue e-sigareti ohutuse osas.

Kehva soorituse tegi kolmapäeval ka S&P 500 tehnoloogiasektor, mille näitaja (SPLRCT) kahanes 0,09%. Vastupidises suunas liikus aga häid kvartalitulemusi ja kena kasumiprognoosi esitlenud kiibitootja Micron Technology  (+4,02%).

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt