• Jaga lugu:

  Börs: indeksid jäid tuimaks

  Foto: EPA

  Kolmapäeval jõudis USA maksureformi eelnõu viimaks president Trumpi lauale, ent aktsiaturgudele see pärast mitme kuu pikkust rekordilist tõusu enam mõju ei avaldanud.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,11%, 24 726 punktile. S&P 500 kahanes 0,08% võrra, liikudes päeva lõpuks 2679 punktile. Nasdaq Composite nihkus kõigest 0,04% allapoole, 6960 punktini. CBOE volatiilsusindeks (VIX) vajus 3,09% madalamale, rahulikule 9,72 punkti tasemele.
  Positiivseid uudiseid tõi aga taaskord Ühendriikide majandusstatistika: eramute müük kasvas novembris 5,6%, kuigi analüütikud olid prognoosid hoopis 0,7% langust.
  WTI toornafta hind kerkis kolmapäeval 0,7%, 57,95 dollarini barreli kohta, kui selgus, et USA naftavarud on vähenenud oodatud 3,8 miljoni barreli asemel 6,5 miljoni barreli võrra. Musta kulla kallinemine andis tubli tõuke mitmele kohalikule naftatootjale: Chesapeake Energy (+4,71%), Concho Resources (+4,63%) ja Pioneer Natural Resources (+4,37%).
  Päeva nõrgim oli tarbekaupade sektor, millele avaldas survet tubakatootja Philip Morris Internationali 2,5-protsendine langus. Reutersi andmetel on mitme riigi terviseametil tekkinud kahtlused kontserni uue e-sigareti ohutuse osas.
  Kehva soorituse tegi kolmapäeval ka S&P 500 tehnoloogiasektor, mille näitaja (SPLRCT) kahanes 0,09%. Vastupidises suunas liikus aga häid kvartalitulemusi ja kena kasumiprognoosi esitlenud kiibitootja Micron Technology  (+4,02%).
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
KredExi endine juht Lehar Kütt liitus Coop Pangaga
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.