Äripäev • 3. jaanuar • 1 min
Jaga lugu:

Euroopa kaalub bitcoinile käibemaksu väänamist

Bitcoin
Bitcoin  Foto: Reuters/Scanpix

Napilt kaks aastat tagasi otsustas Euroopa Kohus, et bitcoinidele käibemaksu kehtestada ei tohi, sest tegu on lepingulise maksevahendiga. Nüüd kaalub Euroopa Keskpanga nõukogu liige Ewald Nowotny käibemaksu uuesti kehtestamist.

Ewald Nowotny ütles Süeddeutsche Zeitungile antud intervjuus, et soovib krüptorahadel näha käibemaksu ja eelistaks üldse anonüümse kauplemise lõpetamist.

„Me just otsustasime 500eurost rahatähte enam mitte trükkida, et rahapesu vastu võidelda, samuti kehtestame igale väiksele säästmisühingule karmid reeglid – ei saa ju olla, et nüüd saame näha, kuidas kogu maailmas rõõmsalt bitcoiniga raha pestakse. Siin on vaja tegusid,“ ütles Nowotny lehele.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt