Äripäev • 14. märts 2018 kell 12:00

Adidas tegi investoritele meelehead, aktsia rallib

Adidase juhid Rorsted ja finantsjuht Harm Ohlmeyer.  Foto: Scanpix

Saksa sporditootja Adidas teatas headest majandustulemustest, andis uueks aastaks viisaka prognoosi ning teatas suurejoonelisest aktsiate tagasiostuprogrammist.

Täna tõusis Adidase aktsia Saksa börsil ligi 10 protsenti, 187 eurole, sest eile leppis sporditootja juhatus kokku suures aktsiate tagasiostuprogrammis: 2021. aastaks plaanitakse tagasi osta 3 miljardi euro eest väärtpabereid, on Bloomberg varem vahendanud. See pole veel kõik, sest ettevõte suurendas heade tulemuste tuules dividendi 30 protsendi võrra 2,6 eurole aktsia kohta.

Adidase viimase aasta majandustulemused olid enam kui head: käive kasvas 16 protsenti, 21,2 miljardile dollarile, kasum kolmandiku võrra 1,4 miljardile dollarile. Ettevõtte tulemusi aitasid Bloombergi andmetel parandada eelkõige hiinlased ja retrojalatsite müük.

Kontsern suutis möödunud aastal ka marginaali protsendipunkti võrra parandada: 9,8 punktile. Suurest konkurendist Nike'st jääb ta kasumlikkuses veel maha – USA kontserni kasumimarginaal jääb 13 protsendi juurde. Mis USAsse puutub, siis tõrvatilk meepotis näeb Adidase jaoks olevat Reebok, mis möödunud aastal tuure üles ei saanud.

Kontserni juht Karsten Rorsted lubas ka tänavu kasvu ning hindab, et käive suureneb 10 protsendi võrra.

Hetkel kuum