• Jaga lugu:

  Adidas tegi investoritele meelehead, aktsia rallib

  Adidase juhid Rorsted ja finantsjuht Harm Ohlmeyer.Foto: Scanpix

  Saksa sporditootja Adidas teatas headest majandustulemustest, andis uueks aastaks viisaka prognoosi ning teatas suurejoonelisest aktsiate tagasiostuprogrammist.

  Täna tõusis Adidase aktsia Saksa börsil ligi 10 protsenti, 187 eurole, sest eile leppis sporditootja juhatus kokku suures aktsiate tagasiostuprogrammis: 2021. aastaks plaanitakse tagasi osta 3 miljardi euro eest väärtpabereid, on Bloomberg varem vahendanud. See pole veel kõik, sest ettevõte suurendas heade tulemuste tuules dividendi 30 protsendi võrra 2,6 eurole aktsia kohta.
  Adidase viimase aasta majandustulemused olid enam kui head: käive kasvas 16 protsenti, 21,2 miljardile dollarile, kasum kolmandiku võrra 1,4 miljardile dollarile. Ettevõtte tulemusi aitasid Bloombergi andmetel parandada eelkõige hiinlased ja retrojalatsite müük.
  Kontsern suutis möödunud aastal ka marginaali protsendipunkti võrra parandada: 9,8 punktile. Suurest konkurendist Nike'st jääb ta kasumlikkuses veel maha – USA kontserni kasumimarginaal jääb 13 protsendi juurde. Mis USAsse puutub, siis tõrvatilk meepotis näeb Adidase jaoks olevat Reebok, mis möödunud aastal tuure üles ei saanud.
  Kontserni juht Karsten Rorsted lubas ka tänavu kasvu ning hindab, et käive suureneb 10 protsendi võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rimi turundusjuht: kolm suurimat muret on praegu meie inimesed, inimesed ja veel kord inimesed
Uute karmimate piirangute aeg esitab suure väljakutse kaupluste töötajatele, sest iga ukse ette meil turvameest panna ei ole, kirjutab Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Arro.
Uute karmimate piirangute aeg esitab suure väljakutse kaupluste töötajatele, sest iga ukse ette meil turvameest panna ei ole, kirjutab Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Arro.
Tesla aktsia on mulle toonud mõne kuuga 70% kasumit Tulemused ületasid jällegi analüütikute ootuseid
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Rail Baltica projekt allkirjastas pea 20miljonilise toetuslepingu
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Purginappus ja hinnatõus kimbutavad õlletootjat
Alumiiniumpurkide tarnekindlus on võrreldes suvega küll paranenud, kuid nõudlus on endiselt pakkumisest suurem, rääkis Saku Õlletehase tootmisjuht Marite Mets. Hinnatõus pitsitab tootjat igast nurgast ning näiteks euroaluste hind on suvega võrreldes kahekordistunud.
Alumiiniumpurkide tarnekindlus on võrreldes suvega küll paranenud, kuid nõudlus on endiselt pakkumisest suurem, rääkis Saku Õlletehase tootmisjuht Marite Mets. Hinnatõus pitsitab tootjat igast nurgast ning näiteks euroaluste hind on suvega võrreldes kahekordistunud.