Lauri Teder • 5 aprill 2018

Bitcoin võib kauplejate maksukohustuste tõttu hooga langeda

Foto: EPA

Wall Streeti ainus krüptorahadest kirjutav analüütik Tom Lee leidis oma värskes ülevaates, et bitcoini ootab USA maksudeklaratsioonide esitamise tähtaja eel ees järsk langus, vahendab CNBC.

Hoolimata krüptoturu hiljutisest tugevast korrektsioonist võlgnevad ameeriklased riigile siiski tõenäoliselt ligi 25 miljardi dollari ulatuses kapitalikasumi maksu. Maksudeklaratsioonide esitamise tähtaeg saabub juba 17. aprillil.

Lee hinnangul ei pääse maksukohustusest ka Ühendriikides registreeritud krüptovahendajad, mis hoiavad kapitali eelkõige bitcoini või etheri kujul, mitte USA dollarites, ning peavad seega samuti digivarasid müüma asuma.

Pärast maksutähtaja möödumist ootab regulatsioonihirmust räsitud bitcoini ees aga muljetavaldav tõus, prognoosis Lee oma ülevaates. Aasta keskpaigaks sööstab tuntuima krüptoraha turuväärtus analüütiku sõnul lausa 20 000 dollarini ning sealt detsembrikuuks omakorda 25 000 dollarini. Ethereumi hind kerkib suvel 1500 dollarini ning lõpetab aasta 1900 dollari peal, praegusest tasemest tervelt viis korda kõrgemal.

Hetkel kuum