Mait Kraun • 16. aprill 2018 kell 8:29

Hiina aktsiaturg langeb

Hongkongi börs  Foto: Reuters/Scanpix

Aasia turgudel hakkas nädal küllaltki suure kukkumisega, sest turud muretsesid Hongkongi dollari pärast, vahendab MarketWatch.

Valuutale on määratud USA dollari suhtes kauplemisvahemik. Nüüd jõudis Hongkongi dollar kauplemisvahemiku alumisse äärde, mis sundis Hongkongi rahandusorganit müüma 1,23 miljardit USA dollarit – see aitas kohalikul valuutal veidi taastuda.

Hang Sengi indeks kukkus 1,6 protsenti. Suurema turuväärtusega aktsiaid koondav Shanghai Composite kukkus 1,5 protsenti ning CSI 300 kaotas samuti 1,5 protsenti.

„See on peamiselt likviidsusest tingitud langus, sest osa rahast liigub Hongkongist välja,“ ütles investeerimisfirma Infinitus Partners Asset Managementi investeeringute juht William Lo. Ettevõte on olnud Hongkongi aktsiate suhtes pessimistlik, sest intressimäärade tõus suurendab kohalike firmade laenukulusid.

Paremini läks Austraalias, kus S&P/ASX 200 indeks kallines 0,2 protsenti, millele aitas kaasa energiasektori aktsiate kallinemine.

Hetkel kuum