Rait Kondor • 6. juuli 2018 kell 19:39

Tollimaks sunnib BMW-d Hiinas hindu tõstma

Foto: EPA

Saksa autotootja BMW teatas reedel, et ei ole võimeline täielikult ära katma uut Hiina 25% suurust tollitariifi USA-st imporditud autodele ning on sunnitud hindu tõstma USA-s Lõuna-Carolina osariigis toodetud autodele, vahendab Reuters. BMW aktsia langes täna Saksa turul 0,6%, 80,20 eurole.

BMW andis teada, et ta arvutab praegu tollimaksuga seotud hinnatõusu suurust ning annab nendest hiljem teada.

BMW ekspordib Hiinasse USA-s toodetud kõrge marginaaliga X4, X5 ja X6 mudeleid. Eelmisel aastal eksportis BMW USA-st Hiinasse üle 100 000 sõiduki.

Hiina, mis just mõned päevad tagasi kärpis tariife kõikidele importautodele, seadis täna 25% suuruse tollimaksu 545 USA-s toodetud tootele, sh autodele. Tegemist oli vastukäiguga USA seatud importtollidele osadele Hiina toodetele.

Hetkel kuum