Mait Kraun • 9. august 2018 kell 6:34

Merko kasvatas tublisti nii käivet kui ka kasumit

Merko Ehitus  Foto: Andras Kralla

Merko Ehitus suutis teises kvartalis oma tulemusi tunduvalt parandada, sest ehituslepingute maht on viimastel aastatel tublisti kasvanud.

Merko Ehituse teise kvartali puhaskasum suurenes 154 protsenti, 5,6 miljoni euroni (võrreldes eelmise aasta sama perioodiga). Puhaskasumi marginaal kasvas 3,6 protsendini. Ettevõtte teise kvartali müügitulu kasvas 46 protsenti, 103,3 miljoni euroni.

"Puhaskasumlikkuse kasvu mõjutas muuhulgas asjaolu, et 2017. aastal kandis AS Merko Ehitus dividendidelt tulumaksukulu 0,9 miljonit eurot. Tänavu neid kulusid ei kaasnenud, sest välistütred maksid dividendid emafirmale välja makstud dividendidest," selgitas ettevõte börsiteates.

Merko kirjutas, et müügitulu ja puhaskasumi kasv oli ootuspärane, arvestades seda, millises mahus on viimasel paaril aastal sõlmitud ehituslepinguid. "Enim kasvasid ehitustööde mahud Lätis. Nii esimeses kui ka teises kvartalis ületas välismaal tehtud tööde maht Eesti oma," kirjutas ettevõte.

Kuue kuu lõikes ulatus puhaskasum 6,7 miljoni euroni ja müügitulu 183,7 miljoni euroni. Võrreldes eelneva aasta sama perioodiga kasvas müügitulu 43 protsenti. Kusjuures tunduvalt suurenes väljaspool Eestit teenitud müügitulu osakaal, mis kasvas 52,6 protsendini. Mullu oli see näitaja 30,9 protsenti.

Kokku müüs kontsern esimesel poolaastal 168 korterit, mille kogumaksumus ulatub 16,3 miljoni euroni. Mullu samal ajal müüdi kortereid 26,9 miljoni euro eest. Kvartali lõikes olukord siiski paranes.

Aruandeperioodi lõpus oli kontsernil rahalisi vahendeid 27,2 miljonit eurot ning omakapital 119,1 miljonit eurot. Eelmise aasta 30. juunil olid vastavad näitajad 25,9 miljonit eurot ning 118,7 miljonit eurot. Kontserni koguvõlg on 26,9 miljonit eurot, mis on eelmise aastaga võrreldes veidi kasvanud.

Hetkel kuum