Lauri Teder • 22. august 2018 kell 17:00

Credit Suisse külmutas hulga Vene miljardeid

Credit Suisse  Foto: Scanpix / Reuters

Šveitsi panganduskontsern Credit Suisse külmutas USA sanktsioonideks valmistudes 5 miljardi dollari väärtuses Venemaaga seotud varasid, vahendab Bloomberg.

Credit Suisse'i varahaldusharu finantsaruande kohaselt külmutati varad tänavu teises kvartalis, soovides vältida Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonide rikkumist. Otsus on kahtlemata tingitud kontserni mõne aja tagusest kogemusest: 2009. aastal oli pank sunnitud maksma 500 miljonit dollarit Iraani sanktsioonide eiramise eest.

Šveits on Vene jõukate rahavoolu üks peamisi sihtpunkte - Venemaa keskpanga andmetel jõudis Alpide vahele mullu 6,2 miljardit dollarit ehk koguni 14% riigist lahkuvast kapitalist. USAsse paigutasid idanaabrid aga pelgalt kolmandiku sellest summast.

Hetkel kuum