Lauri Teder • 12 oktoober 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

USA pankade kvartalikasumid tegid analüütikutele silmad ette

Foto: EPA / Justin Lane

USA aktsiaturu finantstulemuste hooaeg algas taaskord julgustavalt - analüütikute ootusi ületasid kõik kolm reedel oma kvartalinumbreid esitlenud hiidpanka.

Ühendriikide suurima panga JPMorgan Chase'i käive tõusis möödunud aasta sama ajaga võrreldes 5,2%, 27,82 miljardi dollarini ning netokasum kerkis tervelt 24,5%, 8,38 miljardini ehk 2,34 dollarini aktsia kohta. Analüütikud olid oodanud grupilt 2,25 dollari suurust aktsiakasumit. Tegevjuht Jamie Dimon kiitis tulemuste esitlusel president Trumpi maksukärpeid ja regulatsioonide lõdvendamist, kuid hoiatas samas inflatsiooni ja geopoliitiliste pingete eest.

Üldiselt on pank saanud osa USA majanduse tugevast tõusust, mis on toonud tööturule rekordarvu inimesi ning vähendanud hapude laenude protsenti. Nõrkust näitas möödunud kvartalis aga JPMorgani võlakirjakauplemise haru, mille käive kahanes 10%.

Ühendriikide suuruselt kolmas panganduskontsern Citigroup teenis kolmandas kvartalis 4,62 miljardit dollarit, ületades mullust tulemust 500 miljoni võrra. Firma aktsiakasum hüppas eelmise aasta 1,42 dollarilt 1,73 dollarile (4 senti kõrgemale kui analüütikud olid oodanud) - seda peamiselt tänu panga tagasiostuprogrammile, mis vähendas Citigroupi börsil olevate aktsiate hulka 8% võrra. Käibe tubli kasvu eest võis Citi tänada aga oma rahvusvahelisi filiaale, näiteks Ladina-Ameerika tarbijapanganduse valdkonda, mille tulu suurenes tervelt 20%.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt