Rait Kondor • 16. oktoober 2018 kell 17:08

WSJ: Uberi IPO väärtuse ettepanek on 120 miljardit dollarit

Uberi ja Lyfti rakendused telefonis.  Foto: Foto: Scanpix

Wall Street Journali järgi võib sõidujagamisfirma Uber Techologiesi väärtus olla järgmisel aastal börsile tulles 120 miljardit dollarit, vahendab Reuters. Sellise hinnangu on andnud pangad, kes soovivad Uberi IPO-t korraldama hakata.

120 miljardit dollarit oleks 50 miljardi võrra suurem, kui oli Uberi väärtus viimase kapitali kaasamise ajal ning see teeks Uberi aktsiast ühe kõigi aegade suurima IPO.

Reuters andis septembri lõpus teada, et Goldman Sachs ja Morgan Stanley on Uberi IPO korraldamise õiguse saamisel juhtival positsioonil. Nüüd kirjutas Wall Street Journal, et väidetavalt oli just 120 miljardi dollari suurune summa pandud nende pankade poolt IPO korraldamise ettepanekusse.

Uberi juhataja Dara Khosrowshahi ütles septembris, et Uber on teel korraldamaks IPO 2019. aastal, lisades, et tema jaoks ei ole probleem, kui väiksem rivaal Lyft läheb oma aktsiatega esimesena börsile, sest ta eeldab, et turul on nõudlust mõlema firma aktsiate järele.

Mõlemad sõidujagamisfirmad on saanud suuri kahjumeid, et vallutada uusi turge ning meelitada autojuhte enda juurde, kuigi kahjumid on viimastel aastatel väiksemaks läinud.

Hetkel kuum