• Jaga lugu:

  WSJ: Uberi IPO väärtuse ettepanek on 120 miljardit dollarit

  Uberi ja Lyfti rakendused telefonis.Foto: Foto: Scanpix

  Wall Street Journali järgi võib sõidujagamisfirma Uber Techologiesi väärtus olla järgmisel aastal börsile tulles 120 miljardit dollarit, vahendab Reuters. Sellise hinnangu on andnud pangad, kes soovivad Uberi IPO-t korraldama hakata.

  120 miljardit dollarit oleks 50 miljardi võrra suurem, kui oli Uberi väärtus viimase kapitali kaasamise ajal ning see teeks Uberi aktsiast ühe kõigi aegade suurima IPO.
  Reuters andis septembri lõpus teada, et Goldman Sachs ja Morgan Stanley on Uberi IPO korraldamise õiguse saamisel juhtival positsioonil. Nüüd kirjutas Wall Street Journal, et väidetavalt oli just 120 miljardi dollari suurune summa pandud nende pankade poolt IPO korraldamise ettepanekusse.
  Uberi juhataja Dara Khosrowshahi ütles septembris, et Uber on teel korraldamaks IPO 2019. aastal, lisades, et tema jaoks ei ole probleem, kui väiksem rivaal Lyft läheb oma aktsiatega esimesena börsile, sest ta eeldab, et turul on nõudlust mõlema firma aktsiate järele.
  Mõlemad sõidujagamisfirmad on saanud suuri kahjumeid, et vallutada uusi turge ning meelitada autojuhte enda juurde, kuigi kahjumid on viimastel aastatel väiksemaks läinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
KredExi endine juht Lehar Kütt liitus Coop Pangaga
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.