• Jaga lugu:

  Börs: Euroopa taas miinuses

  Kuigi USA turgude tõus andis hommikul hoogu ka Euroopa aktsiatele, libisesid siinsed turud pärastlõunaks taas miinusesse.
  Foto: Zumapress/Scanpix
  Oma hommikuse võidu pidi käest ära andma Itaalia börs, mis oli langenud 0,4% – suurpank Intesa Sanpaolo pööras pärast hommikust tõusu langusele. Samasuguse languse tegi läbi Saksa DAX. Stoxx 600 libises 0,1% miinusesse ja 364 punkti tasemele. Ainsana suutis tõusu hoida FTSE 100 indeks, mis oli tõusnud 0,2%. Seal olid veduriteks pangad: Lloyds Banking ja Barclays.
  Prantsuse börsiindeks odavnes 0,1%. Seal oodatakse täna suure kaubandusketi Carrefouri tulemusi. Hiljuti teatas poekett, et asub koos IBMiga plokiahelapõhist süsteemi juurutama, et monitoorida kanatooteid ja tomateid, et värskust säilitada. Investoritele pole Euroopa suurim poekett seni rõõmu valmistanud: tänavu on aktsia odavnenud 10%, viimase kolme aastaga lausa 43%. Seevastu teise Prantsuse ettevõtte Danone'i aktsiad kukkusid börsil 2%, kuna müüginumbrid jäid ootustele alla.
  Tallinna börs plussis
  Tallinna börsiindeks tõusis hommikul napilt 0,1% 1222 punktile. Enimkaubeldud aktsia oli ennelõunal LHV Groupi väärtpaber, mis odavnes 0,5% 10,8 euro tasemele. Tallinna börsi suurim tõusja oli Harju Elekter, mis püüab taas 5 euro piiri sihikule võtta ning kaupleb praegu 4,8 euro tasemel. Langust jätkas eile LHV analüütikutelt tugeva hinnasihi langetamise saanud Baltika. Rõivaketi aktsia kukkus 3,9% ning kauples ennelõunal 20 sendi juures.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lauri Läänemets: küpse mõtlemisega ärieliit on hõivamas sotside valimisprogrammi
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Riigi uus radarisüsteem avab tuuleenergiale suure osa Mandri-Eestist
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.