Äripäev • 17. oktoober 2018 kell 8:03

Börs: Euroopa taas miinuses

Kuigi USA turgude tõus andis hommikul hoogu ka Euroopa aktsiatele, libisesid siinsed turud pärastlõunaks taas miinusesse.

Foto: Zumapress/Scanpix

Oma hommikuse võidu pidi käest ära andma Itaalia börs, mis oli langenud 0,4% – suurpank Intesa Sanpaolo pööras pärast hommikust tõusu langusele. Samasuguse languse tegi läbi Saksa DAX. Stoxx 600 libises 0,1% miinusesse ja 364 punkti tasemele. Ainsana suutis tõusu hoida FTSE 100 indeks, mis oli tõusnud 0,2%. Seal olid veduriteks pangad: Lloyds Banking ja Barclays.

Prantsuse börsiindeks odavnes 0,1%. Seal oodatakse täna suure kaubandusketi Carrefouri tulemusi. Hiljuti teatas poekett, et asub koos IBMiga plokiahelapõhist süsteemi juurutama, et monitoorida kanatooteid ja tomateid, et värskust säilitada. Investoritele pole Euroopa suurim poekett seni rõõmu valmistanud: tänavu on aktsia odavnenud 10%, viimase kolme aastaga lausa 43%. Seevastu teise Prantsuse ettevõtte Danone'i aktsiad kukkusid börsil 2%, kuna müüginumbrid jäid ootustele alla.

Tallinna börs plussis

Tallinna börsiindeks tõusis hommikul napilt 0,1% 1222 punktile. Enimkaubeldud aktsia oli ennelõunal LHV Groupi väärtpaber, mis odavnes 0,5% 10,8 euro tasemele. Tallinna börsi suurim tõusja oli Harju Elekter, mis püüab taas 5 euro piiri sihikule võtta ning kaupleb praegu 4,8 euro tasemel. Langust jätkas eile LHV analüütikutelt tugeva hinnasihi langetamise saanud Baltika. Rõivaketi aktsia kukkus 3,9% ning kauples ennelõunal 20 sendi juures.

Hetkel kuum