Äripäev • 17. oktoober 2018 kell 10:17

Eestis on euroala võimsaim inflatsioon

Äsja Eurostati avaldatud andmete järgi oli septembris euroala kõige suurem inflatsioon just Eestis – teised riigid jäid meist kaugele maha.

Kõige suurema panuse inflatsiooni kiirenemisse andis energiahindade võimas tõus.  Foto: Reuters/Scanpix

Eesti inflatsioon oli septembris eurostati andmetel 3,5%. Euroala keskmine jäi 2,1% juurde ning teiste euroala riikide inflatsioon jäi enamuses vahemikku 1–3%. Eestist järgmine riik on Läti, kus elu kallines 3,3% võrra. Sealjuures andis kõige suurema panuse inflatsiooni kiirenemisse energia hind, mis kerkis kuuga pea 10%.

Euroalast väljapoole jäävate riikide inflatsioon suutis aga Eesti tulemust lüüa: Bulgaarias oli näit 3,6%, Ungaris 3,7% ja Rumeenias 4,7%. Euroopa väikseima inflatsiooniga riik oli septembris Taani, kus inflatsioon jäi 0,5% juurde.

Hetkel kuum