Lauri Teder • 17. oktoober 2018 kell 15:19

Musk ostab 20 miljoni eest Tesla aktsiaid

Tesla tegevjuht Elon Musk  Foto: EPA / Ben Machamon

Elektriautode tootja Tesla teatas börsijärelevalvele esitatud dokumendis, et väljastab 20 miljoni dollari suuruse aktsiapaki ning müüb selle ettevõtte tegevjuhile Elon Muskile.

Tesla teate kohaselt toimub tehing järgmisel kauplemispäeval ning vastavalt tolle hetke turuhinnale. Tegemist pole aga sugugi mehe esimese tänavuse aktsiaostuga: juunis käis Musk välja 24 miljonit dollarit ning mais 9,9 miljonit dollarit. Kokku on tegevjuhi käsutuses praeguse seisuga enam kui 9 miljardi dollari väärtuses Tesla väärtpabereid.

Kirjas andis firma ka teada, et nii Musk kui Tesla maksavad USA börsijärelevalvele kumbki 20 miljonit dollarit trahvi Muski augustikuiste väljaütlemiste eest, milles too väitis, et Teslat valmistutakse börsilt välja ostma. Turumanipulatsiooni hõnguga Twitteri-säutsu tõttu kohustub Tesla edaspidi jälgima ka oma tegevjuhi avalikke sõnavõtte sotsiaalmeedias ja mujal. Samuti astub Musk börsijärelevalve nõudmisel 45 päeva pärast tagasi Tesla nõukogu esimehe kohalt.

Tesla aktsia kaotas kolmapäeval 1,74% oma väärtusest. Aasta alguse tasemega võrreldes on elektriautode tootja väärtpaber vajunud ligi 12% madalamale.

Hetkel kuum