Lauri Teder • 14. november 2018 kell 15:50

Rovio kaasasutaja lahkus firmast

Tegelased Rovio mängusarjast "Angry Birds"  Foto: EPA

Kolmapäeval teatas Niklas Hed, Soome mängufirma Rovio üks kolmest rajajast, et lahkub ettevõttest.

"Pärast 15 aastat Rovios töötamist otsustasin ma vaadata, mis on teisel pool aeda," kirjutas Hed oma LinkedIni lehel. Mehe sõnul soovib ta veidi puhata ja asuda siis uusi põnevaid projekte otsima. Niklas Hed on tegutsenud Rovio operatiivjuhina ning olnud ettevõtte ühe mängustuudio eesotsas. Talle kuulub 2,5% rohkem kui 300 miljoni euro suuruse turuväärtusega ettevõttest.

Mobiilimängude sarja "Angry Birds" abil rahvusvahelise edu saavutanud Rovio – endise nimega Relude – sai alguse 2003. aasta suvel, mil Hed ning tema koolikaaslased Jarno Väkeväinen ja Kim Dikert võtsid osa mitmenädalase konverentsi Assembly raames toimunud mänguloomise võistlusest. Kolmiku valmistatud "King of the Cabbage World" saavutas esikoha ning poisid said auhinnaks arvutid, mängutegemisprogrammide litsentsid ning piletid Ühendriikides toimunud messile. Tollal Hewlett Packardis töötanud ja seitse aastat hiljem samuti Rovioga ühinenud Peter Vesterbacka soovitas neil pühendudagi edaspidi mängude valmistamisele.

Rovio suurim aktsionär – enam kui 40% osalusega – on Trema International Holdings, mis kuulub Niklas Hedi onule Kaj Hedile ja tolle lastele. Kaj Hed toetas Roviot kahjumlikul ajal investeeringutega, mille kogumaht ulatus 4 miljoni euroni.

Uudis avaldas Helsingi börsil põgusalt survet Rovio aktsiale, ent ei suutnud peatada väärtpaberi väljumist pea 30 päeva põhjast. Aktsia kallines kolmapäeval 1,83%.

Hetkel kuum