Mait Kraun • 15. november 2018 kell 20:16
Apple'i aktsia on viimase viie päevaga tublisti kukkunud, sest erinevad tarnijad vähendasid oma käibeprognoose.  Foto: EPA

Apple'i aktsia on pärast karuturule jõudmist taastumas

Apple’i aktsiad hakkasid täna pärast viis päeva kestnud langust kallinema, sest Morgan Stanley analüütik Katy Huberty usub, et aktsia on ülemüüdud, vahendab CNBC.

Huberty arvates on praegu tegemist heaostukohaga. Ta on andnud Apple’ile ostusoovituse ja on seadnud aktsia hinnasihi 253 dollari juurde.

Apple’i aktsia on viimase viie päeva jooksul odavnenud lausa 11 protsenti – suure tehnoloogiafirma puhul on selline kukkumine märkimisväärne. Kolmapäeval jõudis õunafirma karuturule, mis tähendab, et eelmisest tipust on aktsia langenud 20 protsenti. Pärast 3. oktoobril saavutatud tippu on ettevõte kaotanud oma turuväärtusest 213 miljardit dollarit.

Täna on Apple'i aktsia kallinenud 2,3 protsenti, 191 dollarini.

Aktsia hakkas langema pärast seda, mil mitmed tarnijad, seal hulgas Qorvo, AMS, AG ja Lumentum – vähendasid oma käibeprognoose. See tekitas spekulatsioone, et Apple on iPhone’ide tootmist koomale tõmbamas.

Huberty ütleb, et tarnijate hoiatused tulenevad Apple’i enda küllaltki ettevaatlikest prognoosidest. Seega ei peaks need aktsiale nõnda tugevasti mõjuma.

„Tarnijate kehvemad prognoosid peegeldavad Apple’i enda ootusi, mis avaldati 1. novembril. See ei mõjuta meie poolt seatud teenuste kasvuprognoose,“ kirjutas Huberty oma klientidele. „Me oleme praeguse languse ajal ostjad, arvestades seda, et teenuste kasv ning aktsiate tagasiostmine peaks tulevikus tulemusi toetama.“

Hetkel kuum