• Apple'i aktsia on viimase viie päevaga tublisti kukkunud, sest erinevad tarnijad vähendasid oma käibeprognoose.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Apple'i aktsia on pärast karuturule jõudmist taastumas

  Apple’i aktsiad hakkasid täna pärast viis päeva kestnud langust kallinema, sest Morgan Stanley analüütik Katy Huberty usub, et aktsia on ülemüüdud, vahendab CNBC.

  Huberty arvates on praegu tegemist heaostukohaga. Ta on andnud Apple’ile ostusoovituse ja on seadnud aktsia hinnasihi 253 dollari juurde.
  Apple’i aktsia on viimase viie päeva jooksul odavnenud lausa 11 protsenti – suure tehnoloogiafirma puhul on selline kukkumine märkimisväärne. Kolmapäeval jõudis õunafirma karuturule, mis tähendab, et eelmisest tipust on aktsia langenud 20 protsenti. Pärast 3. oktoobril saavutatud tippu on ettevõte kaotanud oma turuväärtusest 213 miljardit dollarit.
  Täna on Apple'i aktsia kallinenud 2,3 protsenti, 191 dollarini.
  Aktsia hakkas langema pärast seda, mil mitmed tarnijad, seal hulgas Qorvo, AMS, AG ja Lumentum – vähendasid oma käibeprognoose. See tekitas spekulatsioone, et Apple on iPhone’ide tootmist koomale tõmbamas.
  Huberty ütleb, et tarnijate hoiatused tulenevad Apple’i enda küllaltki ettevaatlikest prognoosidest. Seega ei peaks need aktsiale nõnda tugevasti mõjuma.
  „Tarnijate kehvemad prognoosid peegeldavad Apple’i enda ootusi, mis avaldati 1. novembril. See ei mõjuta meie poolt seatud teenuste kasvuprognoose,“ kirjutas Huberty oma klientidele. „Me oleme praeguse languse ajal ostjad, arvestades seda, et teenuste kasv ning aktsiate tagasiostmine peaks tulevikus tulemusi toetama.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.