Euroopa börsid langesid miinusesse

Euroopa turud aasia tõusu ei jätka  Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Aasia suuremad turud sulgusid plusspoolel, aga Euroopa börsid pole suutnud samamoodi jätkata ning on langenud punasesse.

Ameerika Föderaalreservi positiivne stiimul ning ka Hiina majanduse ergutamise plaan ei avaldanud Euroopasse investeerijatele erilist mõju. Saksamaa DAX on langenud 0,60%, Prantsuse CAC 40 ja Inglismaa FTSE 100 samuti üle 0,60%. Euroopa langejate seas paistab positiivselt silma Itaalia FTSE MIB indeks, mis on kerkinud üle 0,20%.

Investorid ei suuda peale volatiilset 2018. aasta lõppu kindlat suunda leida. Kuigi nädalavahetusel tuli turule positiivseid kommentaare, on riskid jätkuvalt laual. Ameerikas pole eelarves kokkuleppele jõutud ning Suurbritannia poliitiline segadus heidab Euroopale varju.

Ameerika S&P ja Nasdaqi futuurid on langenud miinusesse. Brenti nafta on kerkinud 2,71% jagu 49,3 dollarile barreli kohta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum