Anu Lill • 18. jaanuar 2019 kell 8:40

EfTENi varade maht saavutas uue rekordi

Koos eramandaatide ja väiksemate kinnisvaraportfellidega ulatus ärikinnisvarasse investeeriva EfTEN Capitali kogu varade maht eelmise aasta lõpuks rekordilise 700 miljoni euroni.

Viljar Arakas, EfTEN Capitali juht  Foto: Raul Mee

Eelmise aasta 31. detsembri seisuga oli EfTeni hallatavate fondide varade maht 650 miljonit eurot.

Esialgsete auditeerimata majandustulemuste põhjal saavutas EfTEN Kinnisvarafond sissemaksetena investeeritud omakapitali aastase kogutootluse (ROIC) 17,8%, EfTEN Kinnisvarafond II 15,2% ja EfTEN Real Estate Fund III 17,6%. Neljas fond EfTEN Real Estate Fund 4 asutati 2018. aasta lõpus ja selle fondi täpsemad majandusandmed avaldatakse 2019 esimese poolaasta kohta. Kolme kauem tegutsenud fondi investoritele makstakse dividende.

Uusi kinnisvarainvesteeringuid tehti 2018. aastal kokku 100 miljoni euro ulatuses. Lisaks viidi lõpuni RAF Keskuse ja UKU Keskuse laiendustööd – mõlemad kaubanduskeskused on nullist alates EfTENi enda arendatud.

EfTEN Real Estate Fund III on esindatud ka Tallinna börsil. Fondi väärtpaberi hind on 12 kuu jooksul kasvanud 17,6%. Äripäevas täna ilmunud investorite TOP-is on mitmeid selle fondi investoreid.

Hetkel kuum