Mait Kraun • 30. jaanuar 2019 kell 14:37

Pro Kapitali tugevad tulemused panid aktsia tõusma

Pro Kapital suutis kasumit ja käivet märkimisväärselt kasvatada, mis pani ettevõtte aktsia hinna Tallinna börsil ka tõusma.

Pro Kapital Grupi juht Paolo Michelozzi  Foto: Liis Treimann

Ettevõtte kogukäive kasvas 2018. aastal 99%, 28 miljoni euroni. 2018. aasta brutokasum kasvas 2017. aastaga võrreldes 78%, 9,6 miljoni euroni. Puhaskasumit teeniti 18 miljonit eurot, kusjuures 2017. aastal oldi 1 miljoni euroga kahjumis, selgub börsiteatest.

Neljanda kvartali kogukäive suurenes aga 60%, 6,9 miljoni euroni. Sama kvartali brutokasum suurenes 29%, 2,7 miljoni euroni. Puhaskasum kasvas 15,8 miljoni euroni, eelneval aastal oli neljanda kvartali puhaskasum vaid 0,9 miljonit eurot.

Investorid võtsid tulemused positiivselt vastu – aktsia hind tõusis kohe pärast tulemuste avalikustamist 3,2%, 1,63 euroni. Tõsi, käive oli küllaltki väike, vaid 9044 eurot. Kokku on täna omanikku vahetanud 5600 aktsiat ja tehinguid on tehtud seitse.

Tulemused sõltuvad arenguste valimimisest

"Ettevõtte käive kinnisvara müügist sõltub elamuarenduste valimise ajast, sest müügitulu kajastatakse hetkel, kui sõlmitakse notariaalne müügileping ja ruumid antakse ostjale üle," rõhutas Pro Kapitali juhatus börsiteates. "2018. aasta tulemusi on positiivselt mõjutanud Kristina majade arenduse neljanda, viienda ja kuuenda elumaja valmimine ning Marsi 6 renoveerimine Tallinnas."

Ettevõtte koguvõlg ulatus 2018. aasta lõpus 83,3 miljoni euroni. Firmas töötas aasta lõpus 89 inimest.

Pro Kapitali juht Paolo Michelozzi kirjutas, et eelmine aasta oli Pro Kapitali jaoks märgiline, sest äritegevuses saavutati mitu olulist verstaposti. "Oleme näidanud stabiilset kasvu kõigis peamistes tegevusvaldkondades ja pühendume paremate tulemuste saavutamisele ka edaspidi," nentis ta.

Eriti tunneb Michelozzi head meelt T1 Mall of Tallinna avamise üle, mis asub tulevikus valmiva Tallinna transpordikeskuse südames.

Hetkel kuum