Tulude valesti deklareerimine võib tuua kopsaka maksuarve

Maksmata maksud jätavad jälje.  Foto: Andras Kralla
Indrek Mäe • 30 jaanuar 2019
Börsiuudised
Ainult tellijale

Tulude deklareerimisel võib osa andmete esitamata jätmine kalliks maksma minna, näiteks ühisrahastuse puhul tuleb silmas pidada, et ka portaalist välja võtmata teenistus kuulub maksustamisele ja deklareerimisele ning maksuametit huvitab eraisiku puhul tulu ja mitte kasum.

Alates 15. veebruarist kuni 1. aprillini peavad kõik inimesed maksu- ja tolliametile oma tulud deklareerima. Juhul kui ebatäielike andmete esitamise tulemusena osutub isiku maksukoormus väiksemaks, kui see tegelikult olema peaks, saab maksuamet saamata jäänud summa kohta esitada hiljem maksuarve ning lisada sellele intressid makse viibimise perioodi eest.

Hetkel kuum