Mait Kraun • 29. aprill kell 16:58
Börsiuudised
Ainult tellijale

USA majandus kasvas esimeses kvartalis 6,4 protsenti

USA majanduskasvu numbrid panid ka aktsiaturud tõusma.  Foto: Reuters/Scanpix

USA majanduse kasvutempo oli esimeses kvartalis kiirenemas. Tarbimiskulutuste korralik kasv viis Ühendriikide sisemajanduse koguprodukti peaaegu pandeemiaeelsele tasemele. Ka järgnevates kvartalites oodatakse väga suurt kasvu, vahendab Bloomberg.

USA majanduse annualiseeritud kasv ulatus esimeses kvartalis 6,4protsendini, teatas USA kaubandusministeerium neljapäeval. Neljandas kvartalis oli kasv 4,3 protsenti. Tarbimiskulutused, mis moodustavad USA majandusest kõige suurema osa, suurenesid 10,7 protsenti. Viimase 60 aasta jooksul on tarbimiskulutuste kasv suurem olnud vaid ühes kvartalis.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum