• Nuudlis saab taldrikkusse igati ausa toidu, millel ehedad Tai maitsed. Valmib see rahvaste koostöö tulemusel.Foto: Raul Mee
  Jaga lugu:

  Restoranitest: üllatus varjulises kohas

  Äsjase Hõbelusika auhindade jagamisel Nuudlit ära ei märgitud. Ilmselt ei märgatudki. Bensiinijaama ja autoparandustöökoja vahelt ongi seda raske üles leida.

  Kui Nuudlil üldse oleks kunagi mingisse edetabelisse asja, siis ainult kandideerimaks kõige tagasihoidlikuma asukoha auhinnale. Konkurents selles kategoorias on muidugi tugev, ikka ja jälle olen üllatunud, kui palju pisikesi toidukohti Tallinna varjulistes nurgakestes leida võib. Enamasti on need väikesed igaühele-midagi kohvik-sööklad, mille menüü algab borši või seljankaga ja lõpeb heal juhul hommikuvärskete saiakeste, halvemal juhul manna- või kohupiimakreemiga.
  Ehe Taimaa
  Nuudel on aga teisest puust, tema esindab Taimaad ja teeb seda vägagi ehedalt. Ehe on isegi ta asukoht – valdav osa Taimaa tagasihoidlikumatest söögikohtadest just sellises ümbruses ongi end sisse seadnud. Nii et viuhti! viisid väikesest toidukohast välja imbuvad bensiiniaurudega segunenud lõhnad mind mõttes Bangkoki bussijaama restorani.
  Illusioon jätkus ka söögisaalis. Poolavatud köögiuksest paistis pliidi taga askeldav puhastverd tailanna, leti taga tegutsevad vaheldumisi aga kohalikud noored. Rohkem personali ei paista olevat. Nõud on pretensioonitult tagasihoidlikud – plastist ja ühekordselt kasutatavad, teler näitab muusikavideoid, küll pisut läänemaisemaid kui sajad tuhanded Taimaa telerid. Süüa saab kohapeal, aga toitu saab ka koju kaasa osta. Sisekujundus on tagasihoidlik, kuid viited Taimaale on täiesti olemas. Ja mis friteeritud toite pakkuvas kohas väga oluline – õhupuhasti on töökorras.
  Tulisust küllaga
  Mustal tahvlil on kirjas kümmekond Tai toitu, tärnid juures teravust näitamas. Kolm tärni tähendab tõeliselt tšillist toitu, kahega saab enam-vähem probleemideta hakkama. Kellel maitsest-teravusest puudu jääb, saab tšillit, sojakastet või seesamiseemneid lisada nurgalaual asuvast maitseainekomplektist.
  Erilisi gastronoomilisi elamusi taolisest tagasihoidlikust kohast pole mõtet otsida, kuid tegemist on igati ausa toidu ja ehedate Tai maitsetega. Krõbedas kookoshelvestega täiendatud paneeringus kana oli pehme ja mahlakas. Kui olin magusat laiatarbe-tšillikastet maitseainekomplektist leituga täiendanud, muutus ka see üsna mõnusaks. Massamani karri sisaldas küll tohutult suuremas koguses kartulit kui Taimaa omad, aga kartulimaal on see ju mõistetav. Kahe tärni vääriline maitsestus muutis vähemalt sousti eksootiliseks.

  Nuudel

  Toit-jook: 8

  Teenindus: 8

  Interjöör: 7

  Kokku: 23/30

  Aadress: Sõpruse pst 153, Tallinn

  Telefon: 5399 8899

  Avatud: E–R 11–20

  Põhiroogade hinnavahemik: 5–9,50 eurot

  Omanik: Teine Nuudel OÜ

  facebook.com/nuudel.ee

  Kolmetärniline tom yam’i supp aga osutus nii tuliseks, et isegi Singha õlu ei suutnud tuld kustutada, pidin suppi riisiga täiendama. Riis oli kord nii, kord naa: ühel päeval ülearu pehme, teisel õhulisema tekstuuriga ja märksa meeldivam. Pad tai ehk praetud nuudlite juurde kuulus rohkem hiidkrevette kui nii mõnigi esindusrestoran raatsib pakkuda, kuid midagi jäi siiski puudu – enamiku eurooplaste jaoks jubeda haisuga kalakastet polnud siiski kasutatud.
  Väikestele kodumaistele kohandustele vaatamata olid toidud maitsvad ja autentsed, nii et viimasel nädalal olen juba paaril korral sättinud kodutee Nuudlist mööda minema. Päikeselise Taimaa üpriski ehedad ja vägagi taskukohase hinnaga road on kaamosliku novembrikuuga toimetulekul suureks abiks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
IMFi juht: intresside tõstmine võib globaalsele taastumisele kujuneda külmaks dušiks
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
Tehniline viga lükkas Tallinki reisi Turust Stockholmi päeva võrra edasi
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Leedu eksport Hiinasse kahanes dramaatiliselt
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.