investor Toomas • 5. september 2017 kell 21:01
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: Buffett kaitses aktsiat

Berkshire Hathaway juht Warren Buffett.  Foto: Scanpix

Esmapilgul tundus, et USA orkaan läks minu portfellist kauge kaarega mööda, aga siis meenus, et Berkshire Hathaway omab ka kindlustusseltse.

Magasin turvalises Eestis USA katastroofihirmud maha, kuid siis taipasin, et mu portfell pole siiski sajaprotsendiliselt selliste looduskatastroofide vastu kaitstud. Hull oleks olnud ehk omada mõnda neist Texase ranniku rafineerimistehastest, mis vee alla jäid ja mille remont ka hulga ressurssi võtab, kuid kõige valusamalt tabavad orkaani tekitatud purustused – omanike kõrval kindlustusseltse. Kuna kümmenkond aastat tagasi tegi Warren Buffetti Berkshire Hathaway aktsia ilma sellega, et mängis end peaaegu märkamatult USAs hellitavalt super-catiks (katastroofikindlustus) hüütava kindlustustoote pakkujaks, siis räsis orkaan Katrina tublisti ettevõtte rahakukrut. Toona pidi Buffett investoritele tunnistama, et Katrina purustused osutusid Berkshire Hathaway ajaloo rängemaks raharöövliks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum