investor Toomas • 27. märts 2020 kell 4:00
Investor Toomas
Ainult tellijale

Ennatlik kruiisiralli

Kruiisiettevõtete rallivad aktsiahinnad veel kindlat tulevikku ei ennusta.  Foto: AFP/Scanpix

Ralli kruiisifirmade aktsiates lõi investoreil küll silmad põlema, kuid arvan, et nende optimism on ennatlik – koroonakriisi halvimad mõjud turismile on alles saabumas.

Lugeja Mihkel juhtis mu tähelepanu kruiisisektorile, mis koroonakriisis on saanud suurelt kannatada. Sadamates karantiinis seisvatest kruiisilaevadest pajatavate uudiste taustal on kruiisisektor börsil üks enim nüpeldada saanutest, kaotades kuni kolmveerand aasta alguse turuväärtusest. Mihkel märkis ära kolme suurima börsil kaupleva kruiisifirma – Carnival Corporation, Royal Carribean Cruises ja Norwegian Cruise Line – praeguse madala hinna/kasumi suhtarvu ehk P/E ja samuti selle, et kruiisindus on üle elanud kõik senised majanduskriisid.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum