Äripäev • 6. november 2019 kell 4:00
Juhtkiri
Ainult tellijale

Apteegireform tuleb kraavist välja kiskuda

Konkurentsiolukorda ravimiturul saab parandada turu liberaliseerimisega ja konkurentsiametile küüniste andmisega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

Foto: Anti Veermaa

Eesti Apteekide Ühendus (EAÜ), mille taga on ketiapteeke pidavad hulgimüüjad, tegi ettepaneku, mis annaks apteegireformile kabelimatsu ja põlistaks praeguse olukorra: senised hulgimüüjad saavad apteeke edasi pidada, aga uued apteegiomanikud võivad olla vaid proviisorid. Viieaastase üleminekuaja järel 1. aprillil lõppev apteegireform nõuab teatavasti, et hulgimüüjad ei tohi apteeke omada, kuid piirangule ei vasta praegu ligi 300 apteeki, mis tuleb seaduse järgi siis sulgeda.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum