Milline ettevõte peaks mõtlema küberkindlustusele?

IT-firma Insly müügijuht Ott Kell (paremal) ütles, et küberkindlustamist hakkasid neilt nõudma välismaa partnerid.  Foto: Andras Kralla
Pille Ivask • 8 detsember 2016
Jaga lugu:
Kasulik
Ainult tellijale

Maailmas levinud küber­kindlustamine on viimastel aastatel Eestis tugevamalt kanda kinnitanud.

Rahvusvahelise edasikindlustuse pakkuja PartnerRe raportis seisab, et küberkindlustamine muutub üha populaarsemaks. Viimaste andmete kohaselt on enim hakanud end maailmatasandil küberkindlustama tervishoiuvaldkonna ettevõtted. Traditsiooniliselt on küberkindlustamine populaarne IT-ettevõtete, finantsvaldkonda kuuluvate firmade ning ka tootmisettevõtete seas. Raportis märgitakse, et üha enam nõuavad kindlustamist just kolmandad osapooled ehk ettevõtete koostööpartnerid. See annab märku sellest, et teadlikkus küberriskidest on kasvanud.

Eestis veel uus

IIZI otsemüügi- ja ärikliendiosakonna juht Kaido Konsap võrdles küberkindlustamist personaalarvutite tulekuga. Kui 25 aasta eest müüdi neid ainult üksikuid ning need tundusid inimestele kui midagi keerulist, kauget ja kättesaamatut, on neist tänapäeval saanud inimeste igapäevaelu lahutamatu osa.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt