• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Migrandist saab messias

  Veel mõnikümmend aastat tagasi oli ‘migrant’ Eestis samahästi kui sõimusõna, meenutab Zavod BBDO loovjuht Marek Reinaas.

  Seda öeldes kujutati ette umbkeelset vatijopes ehitusmeest, kes suurt midagi teha ei osanud ega viitsinud ning kes sõi ära meie või ja singi. Nii mõnigi oleks tahtnud sedasorti tegelased rongi peale panna ja saata nad sinna, kust nad tulid, nende järel Eesti Vabariigi väravad lukku keerata ning elada isekeskis õnnelikult ja jõukalt.
  Numbrid ja faktid on aga armutud. Tulevikus peame ilmselt vabariigi väravad avali lükkama ning hakkama konkureerima teiste riikidega, et enda juurde meelitada migrantide koorekihti. Me peame nad enda juurde meelitama, sest vastasel juhul lendab meie majandus uppi ja Eesti muutub hiiglaslikuks vanadekoduks, mis asub veel suurema vanadekodu sees, millel nimeks Euroopa. Kui Eesti kiiremas korras midagi ette ei võta, siis on meil minu pensionilemineku ajaks vanadekodu, kus pole kedagi, kes vanainimesele tabletti annaks ja klistiiri teeks.
  Pikemalt loe tänasest Äripäevast. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
USA tarbijate kindlustunne tegi ootamatu tõusu
Paranenud tööturu väljavaated viisid oktoobris USA tarbijate kindlustunde vastu ootusi 4 punkti kõrgemale 113,8 punktile, vahendab Reuters.
Paranenud tööturu väljavaated viisid oktoobris USA tarbijate kindlustunde vastu ootusi 4 punkti kõrgemale 113,8 punktile, vahendab Reuters.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.