25 juuli 2018

Mis mõjutab Eesti autopargi vanust ja kuidas olukorda muuta

Vanaaegsed autod, uunikumautod,Üllar Suvemaa autokogu  Foto: Meeli Küttim

Euroopa Autotootjate Assotsiatsioon ACEA avaldas hiljuti oma aastaraamatu, kus tuuakse välja palju erinevat statistikat, kus Eesti torkab silma nii mõnegi negatiivse näitajaga: Eesti uute autode keskmine süsihappegaasi väljalase on kõrgeim kogu Euroopas ning meie autopargi keskmine vanus on üks suurematest.

Kas tegu on pelgalt statistikaga või vastab see kõik tegelikkusele? Mis mõjutab meie autopargi vanust ja mida me peaksime tegema, et olukorda muuta? Stuudios on Autode Müügi ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu juht Arno Sillat, majandusministeeriumi veondus- ja liiklustalituse juhataja Sander Salmu ning Auto 100 ärikliendijuht Uno Saariste.

Saadet juhib Tõnu Tramm.

Saadet toetab Škoda.

Hetkel kuum