Äripäev • 24. oktoober 2018 kell 8:49

Miks Eesti pensionifondid on viletsad

„Väga palju mõjutab see, mis on vaikimisi valikud – kui vaikimisi ütlemegi, et kõik ongi konservatiivne, siis saamegi selliseid tulemusi, mis on kehvad,“ märkis Tõnn Talpsepp ühe põhjusena, miks Eesti pensionifondide tootlus on kehv.  Foto: Erik Prozes

Eesti pensionifondid on Euroopa arvestuses kõige kehvemad ning raha kasvatamise asemel hoopis kaotavad pensionikogujate raha. Miks see nii on ja kuidas seda probleemi ravida, sellest rääkisime hommikuprogrammis rahanduse õppejõu Tõnn Talpsepaga.

Politoloog Tõnis Saarts andis aga hinnangu Riigireformi Sihtasutuse esimestele uuendusettepanekutele, mis puudutasid õigusloomet ja esinduskogusid. Lisaks tegime juttu Eesti edukamatest masina- ja metallitööstustest ning sellest, kuidas sellel sektoril praegu läheb, külas Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuht Triin Ploompuu.

Hommikuprogrammi vedasid Aivar Hundimägi ja Priit Pokk.

Hetkel kuum