• Jaga lugu:

  Finantsteenuste reklaami piirangutest ja pensionimaastiku olukorrast

  FinanceEstonia juhatuse esimees Andrus AlberFoto: Andres Haabu

  Esmaspäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis tuli juttu sellest, et finantsteenuste turuosalised soovivad finantsteenuste reklaami piirangute leevendamist.

  FinanceEstonia esindajate sõnul ei ole alates 2016. aastast Eestis kehtiv finantsteenuste reklaami piirangute regulatsioon enam ajakohane ning tuleks kiiremas korras üle vaadata. Lisaks räägime positiivse krediidiregistri vajalikkusest. FinanceEstonia on seisukohal, et ligipääs inimeste laenuandmetele vähendaks makseraskustesse sattumise riski. Külas oli teemasid kommenteerimas FinanceEstonia juhatuse esimees Andrus Alber.
  Luminor Pensionsi juhatuse liikme Martin Rajasaluga arutasime Eesti pensioni- ja majandusvaldkonna viimase kümnendi arengu üle. Millised on olnud masu õppetunnid ning väljakutsed paljukõneldud võimaliku finantskriisi eel.
  EURESi tööotsijate ja tööandjate teenuste osakonna peaspetsialist Jaanus Valdmaa vastas, mis võimalused on leida Euroopa Liidust tööjõudu ja millised riiklikud tugiteenused on olemas, kuidas teistes ELi riikides on välisvärbamine riiklikult toetatud ning millega peaks ettevõte arvestama välismaalt tööjõu värbamisel.
  USA börsil on taas ärev aeg. Mis seis esmaspäeva hommikul on ja millist arengut on oodata, vastas börsitoimetuse ajakirjanik Juhan Lang.
  Stuudios olid Alyona Stadnik ja Liis Amor.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.