Alyona Stadnik • 29 oktoober 2018

Finantsteenuste reklaami piirangutest ja pensionimaastiku olukorrast

FinanceEstonia juhatuse esimees Andrus Alber  Foto: Andres Haabu

Esmaspäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis tuli juttu sellest, et finantsteenuste turuosalised soovivad finantsteenuste reklaami piirangute leevendamist.

FinanceEstonia esindajate sõnul ei ole alates 2016. aastast Eestis kehtiv finantsteenuste reklaami piirangute regulatsioon enam ajakohane ning tuleks kiiremas korras üle vaadata. Lisaks räägime positiivse krediidiregistri vajalikkusest. FinanceEstonia on seisukohal, et ligipääs inimeste laenuandmetele vähendaks makseraskustesse sattumise riski. Külas oli teemasid kommenteerimas FinanceEstonia juhatuse esimees Andrus Alber.

Luminor Pensionsi juhatuse liikme Martin Rajasaluga arutasime Eesti pensioni- ja majandusvaldkonna viimase kümnendi arengu üle. Millised on olnud masu õppetunnid ning väljakutsed paljukõneldud võimaliku finantskriisi eel.

EURESi tööotsijate ja tööandjate teenuste osakonna peaspetsialist Jaanus Valdmaa vastas, mis võimalused on leida Euroopa Liidust tööjõudu ja millised riiklikud tugiteenused on olemas, kuidas teistes ELi riikides on välisvärbamine riiklikult toetatud ning millega peaks ettevõte arvestama välismaalt tööjõu värbamisel.

USA börsil on taas ärev aeg. Mis seis esmaspäeva hommikul on ja millist arengut on oodata, vastas börsitoimetuse ajakirjanik Juhan Lang.

Stuudios olid Alyona Stadnik ja Liis Amor.

Hetkel kuum