Rivo Sarapik • 15. aprill kell 10:55
Saated
Ainult tellijale

Koit Brinkmann KredExi skandaalist: miks on vaja ajada mingit häma?

Äripäeva uuriva toimetuse liige Koit Brinkmann.  Foto: Erik Prozes

Äripäeva ajakirjanik Koit Brinkmann kirjutas, kuidas KredExi siseauditist selgus, et Startup Estonia programmi endise juhi Maarika Truu käe all oli programmi finantsseisus korralagedus. Brinkmanni hinnangul võiksid asjaosalised häma ajamise asemel lihtsalt probleemi tunnistada.

Truu juhtimise all ületasid kulud Startup Estonia programmi eelarvet 1,3 miljoni euroga. Brinkmanni sõnul on suure puudujäägi taga ka objektiivseid põhjuseid, kuid osa allikate sõnul ei olnud keegi kunagi programmi auditeerinud. „Selliseid üllatusi ei tohiks avaliku raha kasutamisel ette tulla,“ ütles Brinkmann.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum