27. november 2017
Jaga lugu:

Datagate OÜ – 20 aastat innovaatilisi IT-lahendusi

Datagate OÜ tiim rahvusvahelisel konverentsil.  Foto: Datagate OÜ

Detsembris oma 20 aasta juubelit tähistav Datagate OÜ on elektroonikahuvilistele tuttav eelkõige oma laia kaubavaliku poolest – neljas eri filiaalis üle Eesti saavad Datagate’i kliendid valida endale meelepäraseid IT-seadmeid, elektroonikat ja muud tarkvara. Lisaks salongidele on edu saatnud ka Datagate’i veebipoodi, mille populaarsus on viimaste aastatega kasvanud niivõrd järsult, et kauba eksport välismaale, põhiliselt Skandinaaviasse ning Balti riikidesse, moodustab nüüd tervelt 30% firma käibest.

Datagate OÜVana-Lõuna 1910134 Tallinninfo@datagate.eewww.datagate.ee

Sellegipoolest ei piirdu Datagate OÜ edu vaid IT-kaupade müügiga. Tegemist on innovaatilise firmaga, mis lähtub nii era- kui ka äriklientide puhul nende soovidest ja nõuetest, pakkudes seejärel kliendi vajadustele vastavaid ainulaadseid lahendusi. Firma kaasjuhi Natalia Ivanova sõnul eristab neid teistest samalaadsetest ettevõtetest just komplekslahenduste pakkumine: „Datagate tegeleb lisaks müügile nii lahenduste koostamise ja projekteerimisega kui ka nende paigaldamise ja haldamisega.“ Arvestades IT-kaupu tootvate firmade arvu ning selle pidevat kasvu, on Datagate võtnud missiooniks aidata igal kliendil paremini valida erinevate brändide kauba vahel, viies selle tarbeks läbi pidevaid turu-uuringuid ning võrdlusi, et pakkuda asjatundlikku nõu eri projektide raames.

Meistrid igas valdkonnas

Tänu IT-lahenduste nõudluse kiirele tõusule ärisektoris ning riigiasutustes pärast Eesti Vaba­riigi liitumist Euroopa Liiduga on Datagate aktiivselt osalenud hangetel ning läbi viinud kümneid projekte eri valdkondades. Eriti aktuaalne on areng loomulikult hariduses, mistõttu on populaarsust kogumas Datagate’i poolt koolidele pakutav digiklassi lahendus. Tänu antud lahendusele on enam kui 100 õppeklassi üle Eesti varustatud spetsiaalsete interaktiivtahvlite ja helisüsteemidega, millega kaasnev programm muudab teadmiste omandamise kiiremaks ja kergemaks. Pedagoogide rahulolu on muu hulgas taganud õppematerjalide ühisbaas, mis lihtsustab eri koolidest õpetajate omavahelist kommunikatsiooni, kuid ka tahvelarvutid, mille kaudu saavad õpilased sooritada teste ja laadida alla digitaalversioone tundides kasutatavatest õpikutest. Datagate’i pikaaegne koostöö Eesti ülikoolidega on neil võimaldanud panustada ka kõrghariduse tehnoloogilisse progressi, mille raames sai TTÜ Mereakadeemiale loodud uhiuus 1500 TB-ni laienev andmeserveri lahendus lisaks arvukatele eriprojektidele robotite ja droonide ehitamiseks.Datagate’i meeskonna innovaatiline mõtlemine on kaasa toonud uudseid IT-lahendusi ka muudes sektorites, sealhulgas tervishoius, hotelliteeninduses ning spordis. Viimase eredaimaks näiteks võib pidada 2016. aastal Pärnu staadionile paigaldatud ning Rahvusvahelise Olümpiakomitee poolt sertifitseeritud fotofinišit, mille paigaldamise raames viis Datagate läbi ka staadioni töötajate juhendamise tagamaks lahenduse efektiivsust. Vaatamata valdkondade erinevusele on märgata ühist joont klientide rahulolu näol, mistõttu sai Datagate septembris suure tunnustuse osaliseks, pälvides tänukirja Ameerika suursaadikult Narva Keskraamatukogu Ameerika Teabekeskuses läbi viidud tehnoloogiliste uuenduste eest.

Tuleviku tendentsid

Datagate on pühendunud tehnoloogia kiire arenguga kaasaskäimisele, keskendudes nende teenuste arendamisele, mis tulevikus tõenäoliselt populaarseimateks osutuvad. Firma kaasjuhi Deniss Berdega sõnul hakkavad kliendid edaspidi programmide ostmisele eelistama nende üürimist, mistõttu pakub Datagate äriklientidele Eestis ning lähiriikides partnerite abiga säärast võimalust juba praegu. Lähitulevikus tasub oodata uue virtuaalreaalsuse teket, mis pakub lisaks arvutimängude põnevamaks muutmisele võimalusi uuteks arenguteks ka meditsiinis ning kirurgias.Seni aga kavatseb Datagate tähistada kahtekümmet edukat aastat ning lähenevat jõulu­hooaega klientidele mõeldud üllatuspakkumiste ja kampaaniatega, millel tasub firma kodulehel kindlasti silm peal hoida.

Datagate OÜ  Foto: Datagate OÜ
Jaga lugu:
Hetkel kuum