16. november 1995 kell 22:00

Lühiuudised välismaalt

T?ehhi Vabariik kirjutab järgmisel nädalal esimese endise sotsialismimaana alla liitumislepingule maailma jõukamaid riike ühendava majandusliku koostöö ja arenguorganisatsiooniga (OECD), ütles T?ehhi peaminister Vaclav Klaus.

T?ehhi välisminister Josef Zieleniec kirjutab lepingule alla OECD Pariisi peakorteris 28. novembril, teatas Klaus.

Enne T?ehhi Vabariigi saamist OECD 26. liikmeks peab parlament otsuse kinnitama. Analüütikute hinnangul on tegemist puhtalt formaalsusega.

«Asi on otsustatud. Nüüd on meie kord tegutseda,» ütles nädala alguses Pariisis viibinud Klaus. Liitumise täpset kuupäeva ta ei öelnud, kuid üldiselt arvatakse, et liitumine leiab aset 1996. aasta jaanuaris. REUTER -- BNS

Kaks USA suuremat lennukitootjat Boeing ja McDonnell Douglas peavad kõnelusi, mis võivad lõppeda firmade 35 miljardi dollarilise liitumisega, kirjutas neljapäevane Wall Street Journal Europe.

Liitumise korral tekiks maailma juhtiv lennukiehitusgigant, mis toodab nii kommerts- kui sõjalennukeid ja kosmosesüsteeme.

Kõnelused võivad lõppeda ka aktsiate vahetamisega kompaniide vahel, kuid Boeing pooldab liitumist, kirjutas ajaleht. Arvestades asjaolu, et Boeingul on juhtiv positsioon kommertslennukite turul ja McDonnell on edukaim sõjalennukite valmistaja, peaks kahe kompanii liitumine tõsiselt vapustama nende Euroopa konkurenti, Airbusi konsortsiumi.

Ei Boeingu ega McDonnel Douglase pressiesindaja soostunud uudist kommenteerima. REUTER -- BNS

Hetkel kuum