• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Järvakandi Tehased likvideeritakse

  Majandusministeeriumi ehituse valdusnõukogu nõunik ja RASi Järvakandi Tehased juhatuse liige Innar Uuetoa rääkis, et praegu töötab firmas Järvakandi Tehased veel üheksa inimest.
  Riigiaktsiaseltsile jäänud varast nimetas ta mõningaid laohooneid. «Ülejäänud vara on müüdud erinevatele Järvakandi aktsiaseltsidele ja ettevõtetele,» märkis Uuetoa.
  Ta lisas, et lahendamata on jäänud ka osa Järvakandi Tehaste võlgu.
  «Pärast likvideerimiskomisjoni kinnitamist ja bilansi koostamist teatame ajalehtedes või Riigi Teataja lisas, et ettevõte läheb likvideerimisele ning palume võlausaldajatel nelja kuu jooksul esitada oma pretensioonid võlgade suhtes,» ütles Uuetoa.
  RASi Järvakandi Tehased peadirektor Urmas Kukk on ettevõtte varana nimetanud ka firma osalust aktsiaseltsis Holzmann Puit, firmas GGI Eesti ja Rapla Ühispangas kokku umbes kolme miljoni krooni väärtuses.
  Innar Uuetoa märkis, et ettevõtte võlad kustutatakse firma praeguse jääkvara müügist. Puudujääva raha tasub erastamisagentuur Järvakandi Tehaste vara müügist saadud vahenditest.
  RASi Järvakandi Tehased vara baasil loodi 1992. aastal AS Järvakandi Klaas, mille suurosanik on Soome firma Ahlström Riihimäen Lasi OY. USA perefirma General Glass International ja Järvakandi Tehaste osalusel tegutseb 1993. aastast AS GGI Eesti. 80% firma aktsiatest kuulub ameeriklastele.
  Eesti-Saksa firma Holzmann Puit tegutseb Järvakandi Tehaste endises puidutsehhis.
  Kaks kuud tagasi müüdi viimase Järvakandi Tehaste tootmisüksusena ära klaaspaketitsehh ASile Klaas KEK.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.