• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar on veidi tugevnenud

  Saksamaa liidupanga neljapäevane otsus jätta diskonto- ja lombardimäärad muutmata ei avaldanud olulist mõju viimastel päevadel tugevnenud USA dollarile, kuigi turud olid oodanud intressimäärade alandamist. Diskontomäär jäi 3,50 ja lombardimäär 5,5 protsendile, kus nad on olnud muutumatuna alates 24. augustist. Enne liidupanga otsust liikus dollar kitsas vahemikus ning turg jälgis liidupanga tegevust. Dollar kukkus hetkeks 1,4325 Saksa margani, kuid hakkas siis tugevnema ja liikus üles 1,44 margani. Neljapäeva pärastlõunal oli kurss 1,4380 DEM/USD ja 101,3 JPY/USD.
  Neljapäeval avaldati andmed USA kestvuskaupade tellimuste kohta oktoobris, kus registeeriti 1% langus, mis oli oodatust madalam, sest prognoositud oli 2,1%. Dollari kurss oli eile pealelõunal 11,4948 Eesti krooni.
  Enim liikus neljapäeval Prantsuse frank, mis kukkus Saksa marga suhtes seoses murega riigitöötajate seitsmendat päeva kestva streigi võimalike tagajärgede pärast majandusele. Frank kukkus marga suhtes 3,4538 frangini. Liikusid kuuldused, et Prantsuse Pank toetas oma valuutat 3,45 frangi juures. Frangi kurss Eesti krooni suhtes oli eile pealelõunal 2,3198 EEK/FRF.
  Soome mark liikus neljapäeval Euroopa turgudel stabiilsena vahemikus 2,69 Eesti krooni ümbruses. Soome Panga keskpäevased ametlikud noteeringud olid 4,2748 FIM/USD ja 2,9765 FIM/DEM. Soome rahandusministri Iiro Viinaneni arvates on viimasel ajal liikunud kuulujutud Soome marga devalveerimisest ohtlikud riigi majandusele. Kuna tööstuse aastane kasvutempo oli käesoleva aasta esimesel poolel 12,0%, peab Viinanen loomulikuks, et paljud ei usu sellise tempo jätkumist lõpmatult kaua.
  Rootsi kroon kukkus eile hetkeks tasemele 1,755 EEK/SEK, hakkas aga dollari eeskujul tugevnema, kerkides taas üle 1,76 Eesti krooni.
  Moskva valuutabörsil müüdi eile 29,24 mln dollarit kursiga 4580 rubla, seega 1 rubla odavamalt kui kolmapäeval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.